Ga direct naar inhoud
Nieuws

Unieke natuureilanden Marker Wadden met veerboot te bezoeken

20 februari 2020 | Roos Kooiman

Vanaf 3 april vaart er weer een veerdienst naar Marker Wadden. In samenwerking met enkele rederijen kan de eilandengroep in het Markermeer het hele seizoen met de veerboot bezocht worden.

Marker Wadden

Vanaf 3 april 2020 zorgt Natuurmonumenten weer voor een veerdienst naar Marker Wadden, de nieuwe natuureilanden in het Markermeer. In samenwerking met enkele rederijen kan de eilandengroep in het Markermeer het hele seizoen met de veerboot bezocht worden. De verkoop van de tickets voor een overtocht start vandaag.

De natuureilanden Marker Wadden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer en dragen bij aan het natuurherstel van het meer. Zowel boven als onder water komt nieuwe natuur volop tot ontwikkeling. Het is een paradijs voor vissen en vogels èn het is een heerlijk recreatie-eiland. Op Marker Wadden is er voor elk wat wils. Er zijn prachtige wandelingen te maken langs drie bijzondere vogelkijkhutten en een indrukwekkende uitkijktoren. Op een mooie dag kan je ook heerlijk toeven op één van de twee zandstranden. Marker Wadden; een onontdekte parel midden in het land.

Eilandpaviljoen

Op dit moment wordt nog volop gewerkt aan de bouw van een kleine nederzetting op het haveneiland. In juni vindt de opening plaats. Bezoekers kunnen dan terecht bij een eilandpaviljoen met bescheiden horeca, een informatieruimte en sanitair. Ook zijn er binnenkort vier duurzaam gebouwde, energieneutrale eilandhuisjes te huur.

Veerdienst

De veerdienst is opgezet met zes verschillende schepen: Abel Tasman, Willem Barentz, De Zuiderzee, Admiraal van Kinsbergen, Soeverein en Marken Express. Van april tot november varen de veerboten op 84 dagen, twee keer per dag, volgens een vast schema. Vanaf vandaag kunnen tickets voor de veerboot worden geboekt. Daar staat ook het schema met de verschillende vaardagen, tijden en prijzen.

De veerboten naar Marjer Wadden

De veerboten naar Marker Wadden

Marker Wadden is sinds 2018 deels toegankelijk voor bezoekers en in 2019 voeren de eerste veerboten. In de haven komen ook mensen met eigen boten en charterschepen met gezelschappen. In 2020 wordt op dit nieuwste stukje Nederland nog gewerkt. In 2021 zijn de laatste werkzaamheden van de aanleg van de eilanden afgerond.

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter