Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Weidevogels spotten met boer Dirk Gravesteyn bij Pijnacker

Weidevogels spotten met boer Dirk Gravesteyn bij Pijnacker

Waar

Midden-Delfland

Vertrekpunt

  Pijnacker, Biologisch melkveebedrijf Gravesteyn

  Oude Leedeweg 252641 NL Pijnacker

Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 10,00
 • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
 • Normaal€ 5,00
 • Ledenprijs€ 3,50
 • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Weidevogels spotten met boer Dirk Gravesteyn bij Pijnacker

Neem een kijkje op de boerderij van boer Dirk Gravesteyn. Samen nemen jullie een kijkje op zijn biologische melkveebedrijf en speuren jullie naar weidevogels op zijn land. Deze wandeling is leuk voor het hele gezin!

Wandeling met de boer

Ga mee met boer Dirk Gravesteyn op de boerderij bij Pijnacker. Boer Dirk heeft ook gronden van de boswachters van Natuurmonumenten in beheer, namelijk de Zuidpolder. Let maar eens op, de koeien die daar rondlopen zijn van hem.

Rondleiding op de boerderij

Tijdens deze wandeling laat hij zien hoe een biologisch melkveebedrijf eruit ziet en hoe hij te werk gaat. Er zijn koeien en kalfjes die we kunnen aaien. Ook is er koffie, thee en limonade.

Op zoek naar de weidevogels

Na het bezichtigen van de boerderij gaan we op zoek naar de weidevogels. Boer Dirk houdt veel rekening met de broedvogels op zijn land en past zijn beheer op het type vogel aan. Daarnaast bekijkt hij elk jaar waar de nesten precies liggen en laat dan hectares staan om de vogels de rust te geven om hun eieren uit te broeden en de kuikens een goede start te geven.

Rijk aan weidevogels

Landelijk gaat het niet goed met de weidevogels. Al jaren neemt het aantal grutto’s, tureluurs en kieviten in rap tempo af. Gelukkig zijn de weidevogelreservaten aan de noordrand van Rotterdam en Midden-Delfland nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren zoals Dirk en natuurbeschermers werken samen om de grutto en andere ‘boerenvogels’ een plek te geven. Tijdens de wandeling laat biologische boer Dirk Gravesteyn graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Tips van de boswachter tijdens het weidevogels kijken

 • Het startpunt is Oude Leedeweg 25 in Pijnacker
 • Trek stevige schoenen of laarzen aan
 • Neem je verrekijker mee

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo