Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Raadhuizplein, Mook

Raadhuisplein Mook

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,00
Kinderen
  • Normaal€ 3,00
  • Ledenprijs€ 2,00
  • € 2,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

14 april 1574, niet zomaar een dag, maar eentje die uiteindelijk de geschiedenisboeken in zal gaan. Bovenop de Mookerheide staan het koninklijke leger van Spanje en een huurlingenleger van Willem van Oranje lijnrecht tegenover elkaar. Het komt tot een kortstondige, maar heftige uitbarsting van oorlogsgeweld. De Spanjaarden wonnen, ruim 3000 huurlingen vonden de dood. Ook de twee troepenaanvoerders, Lodewijk en Hendrik van Nassau, sneuvelden. Hun dood is in nevelen gehuld; niemand weet waar de lichamen gebleven zijn.

Op 22 september lopen we naar de Mookerheide. We staan stil bij de historisch belangrijke plekken. Op iedere plek vertellen wij u het verhaal van die beruchte dag 444 jaar geleden. Wat is er gebeurd, wie was waar, en hoe zit het met al die sagen en legenden die hun oorsprong hebben in de strijd. Na deze excursie kijkt u gegarandeerd anders naar de nu zo vredige heide.

De excursie begint om 14.00 uur op het Raadhuisplein in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. 

logo