Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Door het parkbos met stinzenplanten en bomen

Door het parkbos met stinzenplanten en bomen

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Door het parkbos met stinzenplanten en bomen

Ga mee met de boswachter en ontdek het bos in het voorjaar!

De bloeiende krokussen, narcissen, sneeuwklokjes, bosanemoontjes en hyacinten hebben allemaal hun geschiedenis gemeen. Het zijn Stinzenplanten. Deze mooie voorjaarsbloeiers werden al in de 16e eeuw aangeplant rondom kastelen en landhuizen. Nu zijn ze bijna niet meer weg te denken in de bossen en parken. Voor het jachtslot is in de tijd van Jan J. Luden een parkbos aangelegd. Bezoekers namen een kleine boom mee die hier geplant werd. Dit heeft er voor gezorgd dat er nu bijzondere bomen in het parkbos staan, die je nu kunt ontdekken.

Wil jij meer weten over deze prachtige plantjes, het parkbos en over alles wat er in de natuur gebeurt in het voorjaar? Kom naar buiten en ga mee met de boswachter!

Praktische informatie:
Tijdens deze middag word je om 10:00 uur welkom geheten op de parkeerplaats bij het jachtslot. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 12:30 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen mee. Deelname kost 7 euro per persoon, niet-leden betalen 10 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur, het jachtslot en de kassen op Landgoed Mookerheide.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo