Op pad met kinderen

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen
  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 4,20
  • € 4,20

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Op Landgoed Mookerheide leven veel dieren, je ziet ze alleen niet altijd. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos. Daarom gaat de boswachter van OERRR je helpen met zoeken en zal alles vertellen over de dieren in het bos.

Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen. Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten. Samen met de boswachter ga je speuren naar diersporen. Vinden we de keutels van een vos of ree? Of komen we een spechtensmidse of afgevreten sparrenkegels van een eekhoorn of muis tegen? En waar zijn alle rode bosmieren gebleven? Tijdens deze speurtocht leer je waar de dieren zich in de winter verstoppen. Wil jij weten welke dieren er voorkomen rondom het jachtslot? Word voor een dagje een echte boswachter én leer alles over diersporen!

Praktische informatie
Ga jij mee speuren naar diersporen? Tijdens deze middag word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats van van het landgoed. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de OERRR-boswachter. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 10 personen mee. Ouders mogen mee, maar bezetten wel een plek. Dus hoe minder ouders, hoe meer kinderen deel kunnen nemen aan deze activiteit. Kleed je goed aan en draag stevige schoenen. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Honden mogen helaas niet mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 15 personen, inclusief volwassenen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
  • Nies en/of hoest in je elleboog
  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur in Heumensoord.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo