Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt
Kosten
Kinderen
  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 4,20
  • € 4,20

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Op Landgoed Mookerheide leven veel dieren, je ziet ze alleen niet altijd. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos. Daarom gaat de boswachter van OERRR je helpen met zoeken en zal alles vertellen over de dieren in het bos.

Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen. Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten. Samen met de boswachter ga je speuren naar diersporen. Vinden we de keutels van een vos of ree? Of komen we een spechtensmidse of afgevreten sparrenkegels van een eekhoorn of muis tegen? En waar zijn alle rode bosmieren gebleven? Tijdens deze speurtocht leer je waar de dieren zich in de winter verstoppen. Wil jij weten welke dieren er voorkomen rondom het jachtslot? Word voor een dagje een echte boswachter én leer alles over diersporen!

Praktische informatie
Ga jij mee speuren naar diersporen? Tijdens deze middag word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats van van het landgoed. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de OERRR-boswachter. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 25 personen mee. Kleed je goed aan en draag stevige schoenen. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Honden mogen helaas niet mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur op landgoed Mookerheide.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo