Ga direct naar inhoud
Nieuws

Prachtige mini-docu Naardermeer van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

04 november 2021 | Angelique Aerts

Water is de basis van de natuur in het Naardermeer. Samen met het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is er afgelopen jaren hard gewerkt om de waterkwaliteit te verbeteren. Nu is het weer helder en groeien er veel en bijzondere planten onder water. En dat is broodnodig leefgebied voor vissen en insecten, en daarmee dus ook voor otters en vele vogels!

Waterlelie onderwater Naardermeer

15 minuten met prachtige beeld

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakte een hele mooie en heldere mini-docu over water en natuur in het Naardermeer. Boswachter Angelique Aerts: ‘In 15 minuten krijg je echt mee waarom het water feitelijk de basis is in het Naardermeer en zorgt voor de grote biodiversiteit in dit laagveenmoeras. Renske Diek van het Waterschap en mijn collega Luc nemen je op duidelijke manier mee in het werk dat er achter het schone water zit. Een hele fijne samenwerking waar we enorme resultaten bereiken. Met de komst van de otter misschien wel als kroon op het werk van de afgelopen jaren!’

Mini-docu Naardermeer: Vakmanschap met natuur

Robuuster Naardermeer

Maar we zijn nog niet klaar. Het probleem is het wegsijpelen van het schone gebiedseigen water en de klimaatverandering die droogte en piekbuien geeft. Om het Naardermeer voor de toekomst robuust genoeg te maken, werken we aan een groene buffer van moerasnatuur rond het natuurgebied. Met hierin een belangrijke rol voor Provincie Noord-Holland. Zo wordt de kwaliteit van de natuur versterkt en ontstaat een robuuster Naardermeer: voor nu en in de toekomst! Lees meer over project Schil Naardermeer op de website van Provincie Noord-Holland.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts