Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Dwingelderveldlezing de Grauwe Kiekendief

Dwingelderveldlezing de Grauwe Kiekendief

Waar

Nationaal Park Dwingelderveld

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Dwingelderveldlezing de Grauwe Kiekendief

Tijdens de tweede Dwingelderveld-lezing staat de Grauwe kiekendief in Nederland centraal. Bijna waren we de Grauwe Kiekendief kwijt uit ons land – ooit een van de meest algemene roofvogels in Nederland -, totdat in 1990 iemand in een Groningse akker een nest ontdekte. En deze mysterieuze vogel broedt hier nog altijd. Wat is het geheim achter dit succes? Wie zijn deze bevlogen ‘vogelredders’ en wat weten we nu van deze akkervogel?

Ben Koks, onderzoeker, en Elvira Werkman, natuurjournalist en auteur van het boek ”De man op de dijk”, vertellen in een duo-presentatie over de Grauwe Kiekendief en over de onderzoekers, die samen met boeren en vrijwilligers nesten beschermen in de Groningse akkers. Ze reizen de vogel achterna tot de Sahel in Afrika, met uitstapjes naar Wit-Rusland, Denemarken, Engeland, Duitsland, Vlaanderen. Kom luisteren naar het verhaal van de Grauwe Kiekendief. En krijg ook nog iets te horen over onderzoek naar Steppenkieken in Finland…

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse 22 is voorafgaand aan Dwingelderveld-lezingen geopend vanaf 19.15 uur. De lezing begint om 19.30 uur, en duurt, inclusief een korte pauze, tot ongeveer 21.30 uur.

Het boek "De man op de Dijk" is te koop in het bezoekerscentrum

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Nationaal Park Dwingelderveld
  • Benderse 22, 7963 RA Ruinen (DR)
  • 0522 47 29 51
  • Vanaf de A28 neem je bij Pesse de afslag naar Ruinen. In het centrum van Ruinen neem je de richting Ansen, vlak voor Ansen sla je rechtsaf naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Na anderhalve kilometer kun je vlakbij het bezoekerscentrum parkeren.

logo