Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vrijwilligerswerk in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog

Vrijwilligerswerk in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog

Waar

Nationaal Park Schiermonnikoog

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vrijwilligerswerk in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog

Boswachters van Natuurmonumenten zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij onderhoud in Nationaal Park Schiermonnikoog. Kom jij ons team versterken?

Dichtgegroeide duinen

De afgelopen jaren zijn de duinen op Schiermonnikoog steeds verder gaan dichtgroeien met duindoorns, elzen, meidoorns en berken. Daardoor stuiven de duinen op Schiermonnikoog steeds minder. De konijnen die de duinen altijd begraasden zijn door dodelijke ziekten vrijwel verdwenen. Ook zit er tegenwoordig veel stikstof in de lucht waardoor zaailingen nog harder groeien. Daardoor krijgt de oorspronkelijke duinflora het steeds moeilijker en wordt met uitsterven bedreigd.

Eén ochtend per maand helpen vrijwilligers van Natuurmonumenten met duinonderhoud. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en ook als je het fysiek niet aan kunt is er genoeg nuttigs te doen. Ben je op bezoek op het eiland en wil je ons helpen met duinonderhoud dan ben je van harte welkom!

Tips voor deze excursie

  • De boswachter zorgt voor koffie/thee en koek;
  • Trek wandelschoenen of laarzen aan;
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo