Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Burlende damherten

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Vertrekpunt

Parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 74

Duin- en Kruidbergerweg 742071 LE Santpoort-Noord

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 17,00
  • Ledenprijs€ 12,00

Uitverkocht

Activiteit

Burlende damherten

Het is bronsttijd voor de damherten. Mannetjes imponeren de vrouwtjes én elkaar met hun gewei en lokroep. Nationaal Park Zuid-Kennemerland leeft!

Deze bijzondere twee uur durende wandeling is geschikt voor volwassenen.

We gaan met een klein groepje op pad, zodat we meer kans hebben om de herten te horen en te zien. Vol = vol, want met een grote groep hebben we minder kans.

Burlen

In hun zoektocht naar een geschikt vrouwtje vullen de mannetjes de herfstige lucht met hun lokroep: het burlen. Samen met de boswachter ga je tijdens deze wandeltocht op zoek naar 'burlende' herten. De boswachter vertelt ondertussen ook over de rol van de damherten in het duingebied en hun leefwijze. Een onvergetelijke ervaring!

Pas je aan

Je wandelt over, maar soms ook buiten de normale paden. Trek dus stevige en comfortabele schoenen aan. Doe geen kleding aan die kraakt of ritselt en gebruik zo min mogelijk parfum en deodorant; de damherten moeten ongestoord hun gang kunnen gaan.

Tips

  • kom op tijd want de zonsondergang wacht niet op ons
  • vergeet je verrekijker niet
  • deze tocht is alleen voor volwassenen
  • honden mogen niet mee
  • deze tocht is niet geschikt voor mensen die moeilijker lopen

Het complete activiteitenprogramma van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ook van andere organisaties, is hier te vinden: www.np-zuidkennemerland.nl

logo