Fietsen

Fietsexcursie 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' - noordelijke route

Fietsexcursie 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' - noordelijke route

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Fietsexcursie 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' - noordelijke route

In de fietsexcursie ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ neemt één van onze boswachters je mee naar de plaatsen waar de sporen uit de Tweede Wereldoorlog zijn terug te vinden. Met behulp van oude foto’s en kaarten wordt je meegenomen in het verhaal over de verdedigingswerken van Hitlers Atlantikwall. We laten je bijzondere plekken zien, die normaal niet toegankelijk zijn, zoals een van de laatst overgebleven ‘Walzkörpersperre’. Het gebied wordt door kenners gezien als uniek vanwege het type objecten en omdat er nog zoveel bewaard is gebleven.

Goede fiets en wandelschoenen

Voor deze excursie heb je een goede fiets met versnellingen nodig. Denk ook aan goede wandelschoenen, op diverse plekken stallen we de fiets en gaan we te voet van de paden af. Mocht je geen beschikking hebben over een fiets, dan kun je deze huren bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen.

Verzamelpunt

We verzamelen 10 minuten voor aanvang bij het informatiepaneel op parkeerplaats Duin en Kruidberg. We fietsen naar de tankgracht in Midden-Herenduinen. Vanaf daar gaan we lopend drie soorten verdedigingswerken bekijken. De hele tocht duurt ongeveer 2,5u.

Wie meer wil zien van de restanten uit WOII in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, kan na deze tocht door fietsen naar het Bunkerpad in IJmuiden met luchtafweergeschut Olmen en kustbatterij Heerenduinen. Meer informatie daarover vind je in het boekje ‘Sporen uit WOII in de natuur’, verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 74
  • Duin- en Kruidbergerweg 74, 2071 LE Santpoort-Noord (NH)
  • Vanaf de A208 neem je afslag Santpoort. Je gaat richting Santpoort. Bij de rotonde rechtdoor, na 900 meter ligt het station aan je rechterhand. Sla rechtsaf het spoor over. Je rijdt nu op de Kennemergaardeweg, die later overgaat in de Duin- en Kruidbergerweg. Sla bij nummer 74 (2071 LE Santpoort-Noord) rechtsaf en volg de smalle weg naar de parkeerplaats van Duin en Kruidberg.
logo