Ga direct naar inhoud

Midzomerbosconcert in de duinen

1 km

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Kosten

Volwassen
 • Normaal: € 12,50
 • Ledenprijs: € 8,75
Activiteit

Midzomerbosconcert in de duinen

Kamerkoor Doulce Memoire zingt onder leiding van Felix van den Hombergh in de avondschemering in duingebied Duin en Kruidberg. In de open lucht kunt u op een mooie open lommerrijke plek in het duinbos genieten van een sfeervol zomeravondconcert.

Ligo! Bosconcert in de open lucht

Het koor zingt vooral – hoe kan het ook anders op deze mooie plek - over de natuur en over mooie avonden. Het programma bestaat voornamelijk uit liederen voor het Midzomerfeest. In landen als Zweden en Letland is dit één van de belangrijkste feesten van het jaar. Daarbij zingen en roepen de Letten elkaar de uitroep 'Ligo!' toe. U hoort daarnaast ook nog liederen uit Denemarken, Finland en Estland, alles buiten tussen de vogels en de  bomen.

Dit concert wordt georganiseerd door Doulce Memoire in samenwerking met Natuurmonumenten en blijkt al jaren een ijzersterke formule door de combinatie van ongedwongen setting, mooie muziek en mooie natuur.

Picknickmand en kleedje mee

Wil je comfortabel luisteren en genieten? Neem dan een kussentje, plaid of stoeltje mee. Het concert vindt plaats op een grasveld in het bos. Je kunt zelf een mooi zitplekje uitzoeken.

Je mag ook een eigen picknick meenemen, maar laat geen afval achter in het bos.

Aanvang: 19.30 uur op de parkeerplaats van ingang van Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord (dit is tegenover ijsboerderij Hoeve Duin en Kruidberg). Parkeergelegenheid is beperkt, dus kom het liefst lopend of op de fiets.

We verzamelen bij het informatiebord bij de ingang van het natuurgebied en lopen gezamenlijk onder leiding van de boswachter in 10-15 minuten naar de locatie van het concert. Deze locatie is alleen lopend bereikbaar.

Het wordt een fijne muzikale avond op een prachtige locatie, waar we altijd worden begeleid door het geluid van vogels en het zachtjes ruisen van de bomen.

Praktische info

 • Boek van tevoren vast online je tickets
 • Kom op tijd!
 • De locatie van het concert is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel
 • Er is geen toilet aanwezig
 • Check de weersvoorspellingen en neem eventueel een jas/trui mee
 • Bij slecht weer wordt het concert een week verplaatst naar dinsdag 25 juni.
 • Laat geen rommel achter in het bos
 • Controleer jezelf bij thuiskomst op teken

Ledenpas mee

Op deze locatie geldt voor niet-leden een parkeerbijdrage. Deze betaal je bij de betaalzuil. Ben je lid van Natuurmonumenten? Scan je ledenpas bij de betaalzuil, dan parkeer je gratis.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

 • Duin en Kruidberg, parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 76