Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuur en gezondheid: blote voetenwandeling

Natuur en gezondheid: blote voetenwandeling

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Natuur en gezondheid: blote voetenwandeling

We trekken onze schoenen uit en gaan het bos ervaren op blote voeten.

De diverse ondergronden zorgen voor prikkeling onder de voetzolen, wat gunstige effecten heeft op je gezondheid. Bovendien geeft wandelen op blote voeten een ontspannen gevoel en daar profiteert je hele lichaam van! Dus: hup naar buiten en weg met die schoenen!

Sebastian Kneipp

De oorsprong van het wandelen op blote voeten gaat ver terug in de geschiedenis. Sebastiaan Kneipp voegde tijdens zijn leven - van 1821 tot 1897 - de belangrijkste elementen van al eeuwenoude geneeswijzen samen. De basis van de Kneipp therapie bestaat uit 5 elementen: water, beweging, voeding, planten en balans. De naam Kneipp staat voor een uitgebalanceerde manier van leven. Het wandelen op blote voeten is hiervan afgeleid.

Tips

  • Na afloop van de wandeling kun je bij het kraantje bij de Bosuil je voeten wassen
  • Neem een handdoekje en een paar schone sokken mee
  • Controleer jezelf na een bezoek aan de natuur altijd op teken

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 74
  • Duin- en Kruidbergerweg 74, 2071 LE Santpoort-Noord (NH)
  • Vanaf de A208 neem je afslag Santpoort. Je gaat richting Santpoort. Bij de rotonde rechtdoor, na 900 meter ligt het station aan je rechterhand. Sla rechtsaf het spoor over. Je rijdt nu op de Kennemergaardeweg, die later overgaat in de Duin- en Kruidbergerweg. Sla bij nummer 74 (2071 LE Santpoort-Noord) rechtsaf en volg de smalle weg naar de parkeerplaats van Duin en Kruidberg.
logo