Voorjaarsvogels in het duin

Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Voorjaarsvogels in het duin

In de maanden maart en april keren duizenden tjiftjaffen, zwartkoppen, nachtegalen en andere zangvogels terug van hun overwinteringsgebieden naar Nederland om zich voort te planten. Tijd voor machogedrag van de bovenste plank; wie zingt het mooiste lied en verovert het hart van een vrouwtje? We leren onder andere dat zang een belangrijk onderdeel is van het observeren van vogels, hoe je een tjiftjaf van een fitis onderscheidt en hoe je een goed begin maakt met waarnemen van vogels.

We moeten “vroeg uit de veren” om kans te maken op soorten als boomklever, tjiftjaf, winterkoning en zwartkop.

Tijdens de wandeling vertellen onze vogelgidsen over de vogels die jullie onderweg spotten en hoe je de zang kunt onderscheiden met behulp van ezelsbruggetjes. Ook vertellen zij over de nesten en het aankomende broedseizoen. Welke vogels broeden er eigenlijk in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, gebruiken ze allemaal takjes voor hun nest en maken ze iedere keer een nieuw nest of juist niet? Je leert het tijdens deze excursie!

  • Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen van 12+

  • TIP: vergeet je verrekijker niet!

  • Honden zijn in dit deel van het Nationaal Park niet toegestaan.

  • Op deze locatie geldt vanaf 1 april 2023 voor niet-leden een parkeerbijdrage. Deze betaal je via een QR-code met een betaalpapp op je telefoon. Als lid van Natuurmonumenten parkeer je gratis.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Huisregels

logo