Ga direct naar inhoud

Vrijwilligersvacature: Broedvogelteller op de Nieuwkoopse Plassen

'S ochtends vroeg uit de veren: tijd om op te staan om broedvogels te tellen! Je kleedt je warm aan, neemt je verrekijker en telefoon mee en rijdt naar de Nieuwkoopse Plassen. Daar stap je op een bootje van Natuurmonumenten en vaar je naar de tellocatie. Aan de hand van de BMP methode van SOVON tel je het aantal broedvogels.

De blauwe reiger (Ardea cinerea) in de Nieuwkoopse Plassen

Functienaam: Broedvogelteller op de Nieuwkoopse Plassen

Tijdsbesteding: 8 bezoeken van 4 uur in de periode 1 maart – 1 augustus

Locatie: Nieuwkoopse Plassen

 

Wat houdt de functie in?

Je inventariseert zelfstandig welke broedvogels er zitten in een vast deel van het natuurgebied. Je werkt volgens de BMP methode van SOVON: https://www.sovon.nl/nl/BMP en werkt ook met de handige app die beschikbaar is om de registratie van je waarnemingen makkelijk te maken.

 

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand met kennis van (broed)vogels; je hebt tenminste voldoende kennis om de meest voorkomende vogels te herkennen aan hun zang en de ambitie om alle in dit gebied voorkomende vogels aan hun zang te herkennen.

Het is wel belangrijk om te realiseren dat je een aantal van je rondes ’s ochtends heel vroeg moet doen; dus heel vroeg opstaan moet je niet tegenstaan.

 

Wat bieden wij?

  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak, waarbij je de unieke kans krijgt om in een afgesloten natuurgebied je tussen de natuur te begeven op de mooiste momenten van het jaar;
  • Een vaste contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk;
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer;
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

 

Informatie en sollicitatie

Je kunt je aanmelding sturen naar Martijn van Schie ([email protected])

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Werkschuur de Kievit