Ga direct naar inhoud

Excursie voor jongeren: Weidevogels in Zuid-Holland

Excursie voor jongeren: Weidevogels in Zuid-Holland

Waar

Polder Noord-Kethel

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Excursie voor jongeren: Weidevogels in Zuid-Holland

Speciaal voor jongeren organiseren we een veldexcursie over weidevogels, in samenwerking met de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Op zaterdagochtend 11 mei trekken we met de boeren Arie en Bas van den Berg op een kar het veld in. Vader en zoon zetten zich al jaren in voor weidevogels. En niet voor niets! In hun weilanden broeden veel weidevogels. Wie weet zien we op de excursie zelfs kuikens! 

We maken kennis met de boerderij in Schipluiden en gaan daarna het veld in. Arie, Bas en een boswachter vertellen je alles over weidevogels en je kunt al je vragen stellen.

We starten rond 11:00 uur vanaf boerderij Hoeve Ackerdijk en de activiteit duurt tot 13:00 uur. Deelname is gratis, ook als je (nog) geen lid bent van Natuurmonumenten of OERRR. Als je tussen de 11 en 25 jaar bent, kun je je aanmelden via de knop rechts in beeld: Direct aanmelden.

Hoeve Ackerdijk is goed te bereiken met het OV. Vanaf station Delft Centraal is het een kwartiertje fietsen. Op dit station zijn OV-fietsen beschikbaar. Bij de boerderij is eventueel ook voldoende parkeerplek.

Wil je vóór de excursie al meer horen over weidevogels? Meld je dan aan voor het webinar over weidevogels in Zuid-Holland op woensdagavond 24 april.