Ga direct naar inhoud

Fotografie met je smartphone op Buitenplaats De Tempel

Fotografie met je smartphone op Buitenplaats De Tempel

Waar

Polder Schieveen

Kosten

Volwassen
 • Normaal: € 42,50
 • Ledenprijs: € 29,75
Activiteit

Fotografie met je smartphone op Buitenplaats De Tempel

Met smartphone fotograaf en natuurliefhebber Linda Smit (@vlinderlin) ga je in een kleine groep Buitenplaats De Tempel al fotograferend verkennen. Tijdens de 2 uur durende wandeling leer je anders te kijken, krijg je inzicht in waar een mobiele telefoon toe in staat is en is succes verzekerd. Misschien kan je je beelden zelfs inzenden voor onze foto van de maand-verkiezing?

Inhoud van de fotowalk

Tijdens de wandeling komen onderwerpen aan bod als lichtgebruik, scherpte/diepte, compositie, beweging, groothoek/panorama, macro-fotografie etc en is er uiteraard gelegenheid tot vragen stellen. Linda vertelt je alles over hoe je het beste de onderwerpen die jullie tegenkomen kan vastleggen. Ben je liefhebber van cultureel erfgoed of juist van natuur, er zijn alle jaargetijden veel mooie fotogenieke onderwerpen te registreren op de buitenplaats! Na de 2 uur durende 'fotowandelworkshop' over de buitenplaats, ga je de foto nabewerken en je mooiste foto versterken onder het genot van koffie of thee en wat lekkers.

Handig om te weten

 • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
 • Verzamelpunt is de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel aan de West-Abtpolderseweg in Rotterdam, vlak bij afrit 11 op de A13. Ben je ter plaatse niet goed bekend, bereid je route dan goed voor. De afritten op het verkeersplein zijn niet heel eenvoudig te vinden. 
 • Leden kunnen gratis parkeren, neem dus je lidmaatschapskaart mee.
 • Bij de parkeerplaats is geen toilet aanwezig. 
 • Trek stevige wandelschoenen aan.
 • Weersvoorspelling regen? Neem dan regenkleding mee.
 • Zorg dat je camera is opgeladen of neem een extra accupack mee.
 • Maak ruimte vrij om je beelden op te slaan op je camera of online (geen wifi aanwezig)
 • Vergeet je smartphone niet!
 • Zonder tegenbericht gaat de activiteit altijd door.

Foto van de maand

Als je tevreden bent met je eindresultaat kan je zelfs een foto uploaden (jpeg) op de site van Natuurmonumenten. Er is een competitie voor natuurfoto's en één voor foto's van cultureel erfgoed. Op De Tempel kan je voor beide categorieën natuurlijk gaan! Als je meedoet maak je kans op een mooie afdruk van je foto of 10 euro korting voor een uitje. Informatie over de spelregels vind je via de pagina foto-van-de-maand Daar zie je ook de voorgaande winnaars!

Volg De Tempel op Instagram of Facebook!

Ook al ben je geen winnaar, toch zouden we het heel leuk vinden als je één of meerdere beelden wilt plaatsen op social media, zou je daarvoor @natuurmonumenten_detempel (Insta) of @DeTempelNatuurmonumenten (Facebook) willen taggen en/of de hashtag #buitenplaatsdetempel willen gebruiken? We hebben deze buitenplaats pas relatief kort in ons beheer en zo help je mee om de naamsbekendheid van deze onontdekte bijzondere plek te vergroten.

In Rotterdam zijn er nog maar weinig overgebleven buitenplaatsen. De Tempel is uniek vanwege de diverse tuinstijlen, de beeldencollectie en de waterwerken. De komende jaren wordt aan het herstel gewerkt om alles weer de glans te geven die het vroeger had. Natuurmonumenten deelt graag deze plek met het grotere publiek.