Ga direct naar inhoud
Varen

Zie De Schie bezoekt per trekschuit De Tempel

Zie De Schie bezoekt per trekschuit De Tempel

Waar

Polder Schieveen

Vertrekpunt

  Schiezone, ingang Delftweg

  Delftweg
  Rotterdam

Kosten

Volwassen
 • Normaal: Gratis
 • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
 • Normaal: Gratis
 • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Zie De Schie bezoekt per trekschuit De Tempel

Buitenplaats De Tempel ligt aan de Delftse Schie, één van de drie Schie'en. De route Schiedam-Overschie-Delft was een van de drukste waterwegen van de Gouden Eeuw tot ver in de 19e eeuw. De trekschuit was dan ook het ideale vervoermiddel van mensen en goederen. Beleef een stukje van deze tocht mee op een originele historische trekschuit De Goude Leeuwin van Stichting Trekschuit Maassluis en waan je terug in de tijd! 

Onderweg vertelt een gids over de beroemde plekken langs het water en de betekenis van deze vaarroute voor de ontwikkeling van de regio en de stad Schiedam. Het eindpunt is Buitenplaats De Tempel waar de "burgemeester" uit de 18e eeuw of andere figuren in historische kleding je welkom heten. Met natuurlijk een ontvangst door onze vrijwillige boswachters. 

Cultureel Forum Schiedam 

Cultureel Forum Schiedam organiseert het bezoek aan de tuinen van de buitenplaats die in beheer zijn van Natuurmonumenten. De Schie is bepalend geweest voor het ontstaan van de stad Schiedam. Zonder Schie geen Schiedam, of in ons geval Overschie! De rivieren als levensaders waar de steden tot bloei konden komen. De organisatie ziet terecht de Schie als een kralenketting van waardevolle plekken. Elke plek met een eigen sfeer, eigen verhaal en eigen beleving. 

Centraal stond de rivier waar de stad haar naam en rijke historie aan te danken heeft. Met rondleidingen, boottochten, presentaties, openstellingen en lezingen zijn het verleden, heden en de toekomst van de Schie voor het voetlicht gebracht.

Ticketverkoop

 • Let op: in tegenstelling tot wat hiernaast staat, is deze activiteit niet gratis. 

Naast het bezoek aan De Tempel vinden er nog tal van andere activiteiten dit weekend in Schiedam plaats. Tickets voor deze tocht zijn dan ook uitsluitend te boeken via de organisatie. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.sdam.nl/uitagenda. Zodra de tijden voor de tocht per trekschuit bekend zijn, zullen we deze ook op deze pagina publiceren. Geef je direct op want het is een uniek evenement en beschikbaarheid is beperkt!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid