Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geniet van prachtige Nederlandse natuurfilms tijdens WFFR 2023

24 oktober 2023 | Natascha Hokke

Tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) kun je genieten van de mooiste, nieuwste en meest impactvolle natuurfilms, waarbij ook een aantal van eigen bodem! Ruim vijftig natuurfilms uit het binnen- en buitenland zijn van dinsdag 31 oktober t/m zondag 5 november 2023 te zien op het witte doek in de Rotterdamse bioscoop Cinerama.

WFFR Rotterdam 2023

De kaartverkoop van WFFR is in volle gang. Kijk op www.wffr.nl voor meer informatie en het hele programma.

Nederlands natuurschoon op het witte doek

WFFR opent op dinsdag 31 oktober met de Nederlandse première van Onze Natuur – Het Wilde België. De dagen erna is een verscheidenheid aan diersoorten, landen en onderwerpen te zien in 54 verschillende films. Naast de openingsfilm zijn er nog 2 films uit de Lage Landen te zien, namelijk:

  • De Nieuwe Kust

Zo is De Nieuwe Kust een cinematografisch portret van de Oosterschelde, het grootste en natste Nationale Park van ons land. De film richt zich op de veranderingen in het onderwaterleven in de Oosterschelde door de aanleg van de Deltawerken en het veranderende klimaat.

  • Onder het maaiveld

De ongeziene wereld onder onze voeten komt tot leven in Onder het maaiveld, een film van de makers van De nieuwe wildernis en De nieuwe stad. Wist je bijvoorbeeld dat er meer levende organismen in een theelepel grond zitten dan dat er mensen op aarde zijn? Een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

  • De Nieuwe Wildernis

Op zondag 5 november staat WFFR stil bij het 10-jarig bestaan van De Nieuwe Wildernis. Deze film uit 2013 is Nederlands meest succesvolle natuurfilm ooit gemaakt en een ijkpunt in de geschiedenis van Nederlandse natuurfilms. De film was tevens een grote inspiratiebron voor het ontstaan van WFFR. 

De boswachters van Natuurmonumenten zijn vanaf de start, inmiddels negen jaar geleden, groot fan van het enige natuurfilmfestival in ons land! Ze zijn dan ook heel trots dat het WFFR weer belangrijke en vernieuwende films op het gebied van natuurbehoud toont. Ben je benieuwd? Reserveer snel een ticket op www.wffr.nl!

Bekijk hier de trailer van De Nieuwe Kust

Score je lokale & biodiverse maaltijd tijdens het festival!

Wil je graag een hapje eten voor of na de film? Dat kan! Deze editie biedt het Rotterdamse restaurant The Harvest, samen met Rotterdam de boer op!, heerlijke lokale & biodiverse foodbowls aan. Wessel van Winden richt zich met The Harvest op lokaal, duurzaam en seizoensgebonden producten die ze inkopen bij boeren die ze kennen. “Met lekker eten wil ik de verbinding tussen stad & platteland versterken”, vertelt hij.

‘Rotterdam de boer op!’ is een beweging van 22 partijen die – dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij – samen werkt aan meer biodiversiteit op het platteland, lokale en natuurinclusieve producten gemakkelijk verkrijgbaar maakt in de stad en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. The Harvest en de beweging ‘Rotterdam de boer op!’ hebben elkaar gevonden in die gezamenlijke doelen en drijfveren: stedelingen inspireren lokaal, duurzaam en seizoensgebonden te eten, het bewustzijn van de consument op voedsel te vergroten en de korte keten inzichtelijk te maken. Ook op het WFFR vinden ze elkaar weer!

WFFR - Het Wilde Belgie

Onze Natuur – Het Wilde België gaat in premiere tijdens het WFFR

Met korting naar het festival!

Leden van Natuurmonumenten kunnen met korting naar het festival. Losse kaarten voor een van de andere films tijdens WFFR kosten voor leden 8 euro, in plaats van 10 euro.

  • Kaarten zijn te koop via https://wffr.nl/festival/. Gebruik voor het verzilveren van de korting de code Natuurmonumenten2023 wanneer je gaat afrekenen.

Online festival

Leden van Natuurmonumenten kunnen ook met korting een passe-partout kopen voor het online festival. Daarmee kun je alle films online kijken van 1 - 21 november. Een passe-partout voor het online festival kost €10 (in plaats van €20 regulier tarief).

  • Passe-partouts voor het online festival zijn van 1 - 21 november te koop via https://wffr.nl/festival/online/. Gebruik voor het verzilveren van de korting de code: Natuurmonumenten2023.

Nog geen lid van Natuurmonumenten? Word dan nu via deze link lid en steun de boswachters op het Rotterdams platteland!

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter