Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vogelexcursie naar Scheelhoek en Tij

Vogelexcursie naar Scheelhoek en Tij

Waar

Scheelhoek

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vogelexcursie naar Scheelhoek en Tij

Wandel mee over de Scheelhoek en naar Tij. In bijna twee uur tijd ontdekken we de natuur van het Haringvliet en het rietmoeras!

Unieke kans!

Tij is een heel bijzonder vogelobservatorium en de Scheelhoek is normaal gesloten voor publiek. Maar tijdens deze wandeling laten we jou genieten van dit natuurgebied. Een unieke natuurbelevenis!

Twee werelden

Vanuit Tij zie je aan de ene kant het weidse Haringvliet. Op eilandjes is het daar in het voorjaar een drukte van jewelste. Sterns en meeuwen broeden er met duizenden paren. Maar ook kluten, brandganzen en plevieren. Aan de andere kant het even weidse binnendijkse rietmoeras. Rietzangers, karekieten, blauwborsten zingen er om het hardst. Bruine kiekendieven hangen boven het riet. Het is een vogelparadijs op de Scheelhoek!

Tips van de boswachter

Neem je verrekijker mee

Trek stevige, dichte wandelschoenen aan

Trek warme kleding aan en een lange broek

De wandeling is geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar

Honden mogen niet mee

De wandeling duurt ongeveer 2 uur; afstand 5 km

Je kunt gratis parkeren bij Tij

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo