Oerrr - Een verhaal over Bèr en andere fossiele dieren

Oerrr - Een verhaal over Bèr en andere fossiele dieren

Waar

Sint-Pietersberg

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen
 • Normaal€ 11,00
 • Ledenprijs€ 7,70

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Oerrr - Een verhaal over Bèr en andere fossiele dieren

Een leuke en interactieve excursie voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Onze boswachters nemen je mee de diepe groeve in voor een excursie van ongeveer 2 uur. Tijdens deze excursie wordt vertelt hoe de mosasaurussen, haaien en andere dieren leefde. Je leert wat fossielen zijn, hoe je ze kunt herkennen en wat voor soorten dieren er vroeger in de groeve leefden. Ook heb je misschien geluk dat je zelf een fossiel vindt onderweg.

Praktische informatie

 • Dit is een gezinsactiviteit in het jeugdprogramma van OERRR. Ouders/volwassenen boeken hiervoor ook een kinderticket.
 • Een begeleidende volwassenen per gezin is verplicht.
 • Boek vooraf online je ticket.
 • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
 • Honden worden niet toegelaten in de groeve.
 • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur
 • Er zijn verschillende startplekken van het excursieprogramma op de Sint-Pietersberg. Check vooraf goed vanaf welke locatie de door jouw geboekte excursie start.

Denk aan goed schoeisel, dichte (wandel)schoenen zijn een must. Heb je geen dicht schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Houd er rekening mee dat het in de diepe groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten. Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.

Vanwege het feit dat het in de groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten zal Natuurmonumenten, indien de verwachte temperatuur bij start van de excursie 26 graden of hoger is, de excursie annuleren. je ontvangt per email bericht over de annulering. Check je mail op de dag van de excursie. Uiteraard ontvang je je geld retour.

Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.

Activiteiten & corona
Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden tussen de deelnemers en de boswachter(s). Het aantal deelnemers voor deze activiteit is beperkt tot 15 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Maastricht, Châlet D'n Observant
 • Lage Kanaaldijk 117, 6212 NA Maastricht (LB)
 • [email protected]
 • Ga vanaf de A2 door de tunnel en neem de afslag centrum. Je rijdt over de Kennedybrug (de brug langs Vodafone), neemt de 'krul' naar beneden en slaat linksaf. Je bent dan op de Maasboulevard, die overgaat in de Lage Kanaaldijk. Vervolgens is het nog paar minuten rijden. Aan de rechterkant passeer je het ENCI-terrein. Volg de bordjes Observant/ parkeerterrein (vanaf eind 2021 betaal je op deze parkeerplaats een parkeerbijdrage; zie www.natuurmonumenten.nl/parkeerplaatsencigroeve).

logo