Wandelen

Open Monumenten Dag op de Sint-Pietersberg

Open Monumenten Dag op de Sint-Pietersberg

Waar

Sint-Pietersberg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Open Monumenten Dag op de Sint-Pietersberg

Op zondag 11 september neemt Natuurmonumenten je, in samenwerking met Maastricht Underground, de bewoners van Hoeve Zonneberg en architectenbureau Rademacher & De Vries in het kader van de Open Monumenten Dag mee op pad langs een aantal bijzondere plekken op de Sint-Pietersberg. De wandeling, die je op eigen gelegenheid maakt, start bij Fort Sint Pieter en is ongeveer 4 kilometer lang.

Wandeling

Je bezoek start in de ticketshop van Maastricht Underground in fort Sint Pieter, waar je de route krijgt uitgereikt. De route voert je langs caponnière 1 van Fort Sint Pieter, waar een gids van Maastricht Underground je meer vertelt over dit vestingwerk. Daarna wandel je via het plateau naar Hoeve Zonneberg. Hier ontvangen de huidige bewoners van de hoeve je en geven je een kijkje in hun bijzondere woning. Je ontmoet de boswachter bij het Bezoekerscentrum op Wielen, dat speciaal voor deze dag op de binnenplaats van de hoeve staat.

Ook zal de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven (SOK) met een informatiestand aanwezig zijn. De SOK, onderdeel van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, doet onderzoek naar “mergelgroeven” in Nederland en België en zetten zich in voor het behoud van deze groeven.

Hier ga je actief aan de slag en ga je, met hulp, je eigen duurzame bouwsteen maken van restmaterialen uit de ENCI-groeve.

Praktische informatie

  • Deelname is gratis, maar om deel te nemen moet je wel een online ticket boeken
  • De wandeling maak je op eigen gelegenheid
  • Draag gemakkelijke schoenen, de route is ongeveer 4 kilometer
  • Het programma is geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo