Ga direct naar inhoud

Groepsuitje - Op pad met de boswachter in natuurgebied Sint-Pietersberg

Rust, ontspanning en samen genieten in de natuur. Wandel mee met onze boswachters en proef het échte buitenleven. Tijdens deze excursie maak je, op een steenworp afstand van Maastricht, kennis met de dieren en planten in natuurgebied Sint-Pietersberg.

Op pad met de boswachter - Sint-Pietersberg (Maastricht)

Op pad met de boswachter in natuurgebied Sint-Pietersberg

Op zoek naar een bijzonder uitje met familie of vrienden? Rust, ontspanning en samen genieten in de natuur. Wandel mee met onze boswachters en proef het échte buitenleven. Tijdens deze excursie maak je, op een steenworp afstand van Maastricht, kennis met de dieren en planten in natuurgebied Sint-Pietersberg.

De natuur in natuurgebied Sint-Pietersberg kent een rijke historie. Door de jaren heen zijn er omstandigheden gecreëerd van een kalkrijke en voedingsarme bodem. Hierdoor is in dit gebied bijzondere flora zoals bergsteentijm, malrove en wondklaver te vinden. Het reliëf brengt een nóg grotere diversiteit in het landschap. Het is een mix van kalkgrashellingen, plateaus, valleien, dalen en holwegen. Ieder stukje heeft door de ligging en verschillende ondergronden zijn eigen karakteristieke eigenschappen. De diversiteit aan bijzondere flora heeft door de jaren heen ook bijzondere fauna aangetrokken. Wat te denken van bijzondere vlindersoorten zoals het bruin dikkopje of het staartblauwtje? Dit zijn soorten die in Nederland maar weinig voorkomen. Misschien spot je zelfs de schuwe oehoe!

Diezelfde kalkbodem heeft ook voor de mens veel gebracht. Zo zijn er op verschillende plekken historische gebouwen gebouwd en in de kalkwanden uitgekapt. En wat te denken van de mergelwinning voor de cementindustrie? Het zijn stille getuigen van wat zich vroeger op en in de Sint-Pietersberg afspeelde. 

Ga met onze boswachters op pad en ontdek hoe mens en natuur verweven zijn geraakt op deze bijzondere berg.

Een excursie duurt ongeveer 2,5 uur. 

Met het boeken van een excursie bij Natuurmonumenten steun je de natuur. 

Prijzen groepsuitje "Op pad met de boswachter in natuurgebied Sint-Pietersberg"

Prijzen overdag:

  • €   98,00 per groep t/m 20 personen voor leden
  • € 140,00 per groep t/m 20 personen voor niet-leden

Excursie avond (in overleg mogelijk):

  • € 175,00 per groep t/m 20 personen voor leden
  • € 250,00 per groep t/m 20 personen voor niet-leden

Een volledig dagprogramma met een hapje en een drankje behoort ook tot de mogelijkheden.

Aanvullend horeca-arrangementRondom de Sint-Pietersberg en de ENCI-groeve liggen een aantal prachtige horecagelegenheden waar je je groepsuitje op een heerlijke manier kunt starten of afsluiten. Neem rechtstreeks contact op met de horecagelegenheid om de mogelijkheden te bespreken. Onze boswachters halen je graag ter plaatse op. Scroll voor contactgegevens naar beneden bij 'praktisch'. 

Groepsuitje aanvragen?

Klik hier voor het aanvragen van een groepsuitje. 

Bekijk onze algemene voorwaarden voor groepsuitjes.

Groepsuitje aanvragen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid