Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Landhuis De Velhorst

Kloek landhuis in het buitengebied van Lochem, met rondom een fraaie tuin waarin een draaibaar prieel te vinden is.

Landhuis De Velhorst

De voorgevel van het kloeke huis heeft een uitspringende middenpartij met bovenaan een attiek met ronde boogramen. Opvallend zijn de zesruitsramen met voor die tijd moderne zonwering: persiennes. Deze lichtdoorlatende luiken zijn gemaakt van smalle schuine latten. De plafonds van de grote zaal en de jachtkamer zijn uitbundig gedecoreerd met stucwerk met blad- en bloemmotieven, bloemslingers, sterren en rozetten.

Decoratief tuinprieel

Decoratief tuinprieel

In de luwte

Dit meer dan 100 jaar oude decoratieve tuinprieel staat in de voortuin. Het is de luxe, draaibare versie van een waarschijnlijk in serie geproduceerd tuinhuis. Handig om de ingang op de zon en uit de wind te kunnen draaien.

  • Bouwjaar: 1741, 1819
  • Architect: Onbekend
  • Status: Rijksmonument

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo