Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

LIFE duinherstel Voornes Duin gaat laatste fase in

09 december 2015 | Natascha Hokke

In 2016 worden de laatste activiteiten uitgevoerd in het kader van LIFE Dutch Dune Revival. In Voornes Duin zal in het overgangsgebied tussen Stekelhoek en Quackjeswater werkzaamheden worden uitgevoerd.

LIFE duinherstel Voornes Duin gaat laatste fase in

Verbinding voor planten en dieren

Op deze locatie zal een verbindingszone worden gemaakt. Dit gebeurt door het verwijderen van struweel en bomen, waardoor een open verbinding ontstaat. Door deze laatste actie wordt de oppervlakte duingrasland vergroot. Dit biedt kansen voor allerlei typische planten en dieren van het natuurlijke open duinlandschap. Daarnaast zijn dergelijke verbindingszones van groot belang voor de verplaatsings- en verspreidingsmogelijkheden van dieren en planten, zoals de zandhagedis op bovenstaande foto!

Wandel door Voornes Duin

Wil jij Voornes Duin ontdekken? Wandel een van onze routes door dit Zuid-Hollandse duinlandschap!

Life+
Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo