Kom helpen tijdens de Natuurwerkdag Zwanenwater

Kom helpen tijdens de Natuurwerkdag Zwanenwater

Waar

Zwanenwater

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Kom helpen tijdens de Natuurwerkdag Zwanenwater

Op zaterdag 5 november doen we mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. In het Zwanenwater kun je tijdens deze dag samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Ook als je geen ervaring hebt met werken in de natuur. Kom jij ons helpen?

He Zwanenwater is vooral bekend om de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa die midden in het duingebied net achter de zeereep liggen. Maar je vindt er ook duinheide en die dreigt dicht te groeien met berken, eiken en wilgen. Dit gaat ten koste van bijzondere planten en dieren zoals zonnedauw, zandhagedis, blauwvleugelsprinkhaan, heivlinder en rugstreeppad.

Op 5 november kan je deze bijzonder planten en dieren helpen door te komen werken in het Zwanenwater. Op deze dag gaan we opslag van boompjes wegknippen, zagen of uitsteken. Met de takken maken we broeihopen en takkenrillen. Ook is er de mogelijkheid om kleine stukjes duinbegroeiing af te plaggen voor de dieren en planten die kale grond nodig hebben.

Boswachter Lucien Knol: “Door kleine stukjes duinbegroeiing weg te scheppen tot op het kale zand, dat noemen we afplaggen, ontstaan er stukken rul en open zand. Perfect voor de zandhagedis om in op te warmen en zijn eieren in te leggen. Niet alleen de zandhagedis is hier blij mee, maar ook de zandbij, heivlinder en rugstreeppad.”

We werken van 9:30 u tot 15:30 u maar een dagdeel komen helpen is ook mogelijk. Het Zwanenwater is ook een gezinslocatie, er is plek voor 50 volwassenen en 10 kinderen. Voor de koffie, thee en lunch tussen de middag wordt gezorgd.

Aanmelden voor deze dag is verplicht. Meld je hier aan!

De Natuurwerkdag biedt mensen een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk in de buurt.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo