Ga direct naar inhoud
Speciaal voor kinderen

OERRR Vleermuisexpeditie op Landgoed Haarzuilens

OERRR Vleermuisexpeditie op Landgoed Haarzuilens

4 km

Waar

Utrecht

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 8,50
  • Ledenprijs: € 5,95
Activiteit

OERRR Vleermuisexpeditie op Landgoed Haarzuilens

Durf je mee op avontuur te duiken in de fascinerende wereld van vliegende zoogdieren? Op deze spannende avond ontdekken we de mysterieuze en nuttige vleermuizen. We beginnen met een korte presentatie en een lekker drankje. Vervolgens neemt onze vleermuisexpert je mee naar buiten. Met een speciale batdetector zoek je naar de plekken waar deze bijzondere dieren rondvliegen. Durf jij het aan?

Mythen en fabels

Er is geen diersoort in Nederland waarover zoveel mythen en fabels de ronde gaan. Vliegen vleermuizen echt in je haar? Leven er vampiers in Nederland? Tijdens een korte presentatie hoor je wat er nu wel en niet waar is over deze mysterieuze jagers. Maar dat is niet alles! Je hebt ook genoeg tijd om te genieten van de magische sfeer tijdens deze betoverende avondwandeling. Ben jij klaar voor dit avontuur?

Batdetector

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de ’bat detector’. Want die heb je nodig om de vleermuizen te kunnen horen! Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Dit geluid is vaak niet te horen voor het menselijk oor. De bat detector zet de vleermuisgeluiden om naar voor de mens hoorbare geluiden. Je zult merken dat iedere soort vleermuis een eigen typerend geluid maakt. En met een beetje geluk zie je misschien wel een dwergvleermuis, rosse vleermuis of laatvlieger.

Praktische info

  • Deze excursie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ben jij jonger maar een échte avonturier die er helemaal klaar voor deze expeditie is? Dan ben je natuurlijk van harte welkom!
  • Voor een veilige en plezierige ervaring is het verplicht dat ieder kind begeleid wordt door maximaal een volwassene per kind. Volwassenen hoeven geen apart ticket te kopen, maar dienen wel goed op jou te letten tijdens de excursie. Onze enthousiaste excursieleider zal de tocht begeleiden en kan niet tegelijkertijd op de kinderen letten.
  • Bij regen of veel wind houden de vleermuizen zich schuil en gaan we helaas niet samen naar buiten. Maar maak je geen zorgen, want de presentatie gaat gewoon door! En als alternatief voor de buitenexpeditie hebben we een stoer verrassingsspel voor jullie in petto!
  • De wandeling begint met een kort presentatie en een drankje (inbegrepen)
  • Auto's parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjes Hoeve (Thematerweg nr.5)

 

Het ontmoetingspunt voor de presentatie en het startpunt van de wandeling bevinden zich in de stalzaal op het erf van Hoeve Wielrevelt. De stalzaal is gelegen tegenover de Gasterij Wielrevelt en de moestuin, in het gebouw met het oude koeienvoerhek.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid