Ga direct naar inhoud

Proef de natuur in het Voedselbos van Haarzuilens

Proef de natuur in het Voedselbos van Haarzuilens

Waar

Utrecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 10,00
  • Ledenprijs: € 7,00
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 5,00
  • Ledenprijs: € 3,50
Activiteit

Proef de natuur in het Voedselbos van Haarzuilens

Ontdek het Voedselbos van Haarzuilens, midden in de oude velden van het Wielrevelt en gemaakt door de enthousiaste natuurliefhebbers van het Lekker Landgoed. Dit bijzondere plekje lijkt niet op een normaal bos, maar eerder op een grote, wilde tuin vol verrassingen. Hier groeien maar liefst 178 planten en bomen die je kunt eten!

Maar welke planten kan je eigenlijk wel en niet eten? En welke lekkere gerechten kun je maken met planten die je gewoon thuis voor je eigen deur kunt vinden? Onze deskundige gids staat klaar om je te laten kennismaken met nieuwe smaken en mogelijkheden!

Het Voedselbos is niet alleen een paradijs voor planten, maar ook voor dieren. Het biedt een veilige plek voor verschillende vogels zoals roodborsttapuiten, spotvogels en torenvalken. Bij de poelen die zijn aangelegd voor amfibieën zoals salamanders en rugstreeppadden, kun je rietgorzen en dwergmuisjes vinden. Ook zweven er ijsvogels en kerkuilen door de lucht, en soms zie je zelfs hermelijnen.

De groenten en fruit uit het Voedselbos worden verkocht aan lokale restaurants zoals Gasterij Wielrevelt of geplukt door mensen met een zelfoogst-abonnement. Ga met ons mee en ontdek zelf wat er groeit en bloeit in het Voedselbos. Onderweg kun je genieten van verschillende smaken, van zoete vruchten tot kruidige bladeren. Elk seizoen brengt nieuwe verrassende smaken met zich. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, we beloven bijna dat je iets nieuws zult proeven dat je zal verrassen!

Goed om te weten

  • Draag stevige wandelschoenen of laarzen om natte voeten te voorkomen.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid