Ga direct naar inhoud
Fietsen

Fietstocht langs groene plekken Rotterdam

Fietstocht langs groene plekken Rotterdam

Waar

Zuid-Holland

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 3,00
  • Ledenprijs: € 3,00
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 3,00
  • Ledenprijs: € 3,00
Activiteit

Fietstocht langs groene plekken Rotterdam

Wist je dat er prachtige natuur te vinden is in Rotterdam, en ook aan de randen van de stad? Deze fietstocht, georganiseerd door Groene Connectie en Ledencommissie Zuid-Holland van Natuurmonumenten, neemt je mee naar een paar van deze verborgen schatten. Meld je snel aan en geniet samen met ons van een dag vol natuur en avontuur!

Start in de Spoortuin

We verzamelen om 13.00 uur bij De Spoortuin (onderdeel van de Groene Connectie). De Spoortuin hoort bij Essenburgpark, een bijzonder stuk stadsnatuur gelegen tussen het spoor en de stad.

In de Spoortuin starten we met een heerlijk kopje koffie of thee om energie op te doen voor onze reis. Van daaruit gaan we op pad om de prachtige groene routes van Rotterdam verkennen. Je kunt daarna zelf de route volgen (die je na aanmelding in de mail ontvangt en uitgeprint bij het startpunt ligt) of je fietst gezellig met de groep mee.

Tussenstop op Buitenplaats De Tempel

Om 14.30 uur maken we een tussenstop bij Buitenplaats De Tempel. Hier worden we verwelkomd door een bevlogen boswachter, die ons meeneemt op een ontspannen wandeling door de tuinen van dit park in Overschie. 

Molen De Speelman

Na deze wandeling fietsen we verder naar Molen De Speelman, waar de molenaar ons om 16.00 uur opwacht voor een ontmoeting.

Programma

  • 13.00 uur – Start en welkom op Spoortuin (ingang is rechts van de Diergaardetunnel)
  • 13.30 uur – Fietsen langs groene route naar Buitenplaats De Tempel
  • 14.30 uur – Aankomst en rondleiding door boswachter op Buitenplaats De Tempel
  • 15.30 uur – Vervolg fietsen (onderdeel van de Groene Overschiese, een groene route die zowel groene initiatieven als lokale netwerken verbindt tot een gezond stadslandschap)
  • 16.00 uur – Ontmoeting met molenaar bij Molen De Speelman
  • 16.30 uur – Einde / Ieder gaat eigen weg of gezamenlijk terug naar Rotterdam CS (mag je zelf kiezen). Houd eventueel rekening met uitloop, omdat het zo leuk is. 

Kosten

Voor 3 euro krijg je niet alleen deelname aan deze activiteit, maar ook twee consumpties om even bij te komen en te genieten van de omgeving.

Dus pak je fiets en sluit je aan bij ons groene avontuur! Ontdek verborgen parels van Rotterdam en maak nieuwe vrienden onderweg. Samen maken we herinneringen en genieten we van de natuur om ons heen.

Aanmelden kan via pagina. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze bijzondere dag! 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid