Ga direct naar inhoud

Rondleiding Voedselbos Schiebroekse Polder

Rondleiding Voedselbos Schiebroekse Polder

Waar

Zuid-Holland

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Rondleiding Voedselbos Schiebroekse Polder

Vanaf het perron van metrostation Rodenrijs (richting Den Haag) kijk je zo op Voedselbos Schiebroekse Polder. Kom langs voor een rondleiding en zie hoe een voedselbos zich ontwikkelt in de eerste jaren.

Sinds de eerste aanplant in 2022 zijn veel van de voedselbomen en -struiken geplant. Terwijl zij groeien ontwikkelt de bodem zich met hulp van allerlei pionierplanten.

Meer dieren, vogels en insecten

Het uitgangspunt van dit voedselbos is educatie. Daarnaast staat het vergroten van de biodiversiteit centraal: kleine zoogdieren, vogels en insecten vinden straks een thuis in het bos. Dit voedselbos van 'Rotterdam de boer op!' tot stand gekomen mede dankzij Picnic en Coöperatie Ondergrond, is de start van een ontwikkeling waarin meerdere voedselbossen in voorbereiding of in aanleg zijn in samenwerking met boeren en andere partners!

Speciaal voor opening Groene OV Halte Rodenrijs

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de opening van groene OV halte Rodenrijs en is perfect te combineren met de vele andere excursies en rondleidingen. Kijk hier voor alle andere activiteiten!

Stekjesruilactie

Ben je op zoek naar nieuw groen voor thuis? Neem je stekjes mee en ruil ze in de stekjesbieb! 

  1. De activiteiten zijn voor jong en oud.
  2. Elk uur start er een rondleiding (11.00, 12.00, 13.00, 14.00 uur)
  3. Deze activiteit is op zaterdag 25 mei
  4. Opgeven is niet nodig

Het voedselbos ligt direct naast Metrostation Rodenrijs, aan de kant van de bussen. Hier kun je met het OV komen, ook kun je hier gratis parkeren.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid