Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Struin door de Zuidpolder op het Rotterdams platteland

Geniet van het gezoem tussen de bloeiende bloemen en het gezang van de vogels. Je kunt heerlijk struinen door de Zuidpolder. Even verderop ligt Belevenisboerderij Schieveen.

In het gras liggen Zuidpolder

Struinen door de polderbloemen

In de wilde bloementuin bij Melkschuur Zuidpolder, gelegen op 5 minuten lopen van metrohalte Rodenrijs, staan ’s zomers de polderbloemen in bloei. Het is niet alleen schitterend om te zien, maar vlinders, sprinkhanen, hommels en kleine zoogdieren vinden hier ook een plekje. Melkschuur Zuidpolder vormt het ideale startpunt van een mooie struintocht door deze Rotterdamse polder.

Kom eens langs!

Wandel of fiets over het Rotterdams platteland en je komt Belevenisboerderij Schieveen geheid tegen. Kijk voor openingstijden.

Maak plek voor wilde bloemen

Samen met toekomstgerichte boeren, vrijwilligers en de gemeenten werken we aan de noordrand van Rotterdam aan bescherming van natuur. Het resultaat is een steeds uitbundiger dieren-, planten- en bloemenleven.

Stadsboswachter bij Natuurmonumenten Maurice Kruk:
“Maar plek voor wilde bloemen is er vooral in de natuurgebieden. Juist daarbuiten valt enorm veel winst te behalen! Bijvoorbeeld door een tegel uit jouw tuin te halen en hier bloemenzaden in te zaaien.”

Helaas is nergens anders in Europa het verlies van het aantal soorten wilde planten en dieren zo groot als in Nederland. Actie is nodig; samen zetten wij Nederland weer in bloei! Jij kunt meedoen. Vraag de handige toolkit om zelf aan de slag te gaan gratis aan op www.natuurmonumenten.nl/bloemen.

logo