Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Duo Sarah Kapustin (viool) en Shuann Chai (piano) spelen bij Natuurmonumenten in Amersfoort

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Duo Sarah Kapustin (viool) en Shuann Chai (piano) spelen bij Natuurmonumenten in Amersfoort

Waar

Utrecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Duo Sarah Kapustin (viool) en Shuann Chai (piano) spelen bij Natuurmonumenten in Amersfoort

De van oorsprong Amerikaanse violiste Sarah Kapustin is een bevlogen solist, kamermusicus, orkestmusicus en vakdocent. In al die gedaantes reisde ze al de hele wereld over. Momenteel is ze ook verbonden aan de Sweelinck Academie, het studieprogramma voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Sarah bespeelt van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds een prachtige Rogeri-viool (ca. 1690). In dezelfde woonplaats als Sarah, Den Haag, woont pianiste Shuann Chai, ook van oorsprong Amerikaanse. Ook zij heeft haar sporen als solist en kamermusicus ruimschoots verdiend. Zij is tevens gespecialiseerd in de authentieke uitvoeringspraktijk, waartoe zij van het NMF een Rosenberger-fortepiano (1820) in bruikleen heeft.

Sarah en Shuann spelen vandaag een monumentaal werk van Schubert, dat veeleisend is voor beide instrumenten. Een Russische pianist omschreef het eens als het moeilijkste werk voor piano ooit, moeilijker dan alle pianoconcerten van Rachmaninoff bij elkaar. De Fantasie bestaat uit 7 delen die zonder onderbreking op elkaar volgen.

Programma

  • Sarah Kapustin, viool
  • Shuann Chai, piano

A. Dvořák: 4 romantische stukken, op. 75

C. Ives: Vioolsonate nr. 4 "Children's Day at the Camp Meeting" (1900-16)
I. Allegro
II. Largo
III. Allegro

F. Schubert: Fantasie voor viool en piano in C, D.934

Groen knooppunt in de stad

Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten is sinds 2020 verhuisd naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van het treinstation. Het nieuwe kantoor is energiezuiniger en biedt plaats aan 243 medewerkers met hart voor natuur en cultureel erfgoed. Bent u benieuwd naar de geschiedenis van het cultureel erfgoed van Natuurmonumenten. Onze erfgoedspecialisten vertellen u meer over de schatten die je in de natuur van Natuurmonumenten tegenkomt. Boerderijen, forten, kastelen en landgoederen. Deze monumenten vertellen ons hoe we vroeger leefden en het land bewerkten. Dit erfgoed inspireert en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Ieder bouwwerk heeft zijn eigen verhaal. En samen houden we bij Natuurmonumenten deze geschiedenis in leven.

Praktische informatie

  • Deze locatie ligt op steenworp afstand van het centraal station in Amersfoort en prima te bereiken met OV en fiets.
  • De lezing van de erfgoedspecialist start om 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid