Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Xavi Torres speelt piano bij Natuurmonumenten in Amersfoort

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Xavi Torres speelt piano bij Natuurmonumenten in Amersfoort

Waar

Utrecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Xavi Torres speelt piano bij Natuurmonumenten in Amersfoort

De jonge pianist Xavi Torres is een van de meest opmerkelijke en veelbelovende muzikanten uit Spanje. Hij woont in Amsterdam, waar hij zijn master Jazz Piano en ook zijn bachelor Klassieke Piano aan het conservatorium afronde. Hij won de Keep an Eye International Jazz Award met zijn trio, evenals de Beste Solist Prijs. Het trio speelt zelfgeschreven muziek met een geheel eigen geluid. Hun muzen? Brad Mehldau, Wayne Shorter, Gerald Clayton, The Beatles, Brahms en Ravel. Out of the box en nieuwe muzikale avonturen zitten in hun bloed. Dit weekend presenteert het trio zijn nieuwste album Quarantena Songs in het Bimhuis in Amsterdam.

Programma

  • Xavi Torres, piano & friends

Xavi heeft 5,5 jaar een Steinway-vleugel (1975) in bruikleen gehad van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Bekijk hier een video van Xavi's trio: Quarantene Song 16 – Luz.

Groen knooppunt in de stad

Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten is sinds 2020 verhuisd naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van het treinstation. Het nieuwe kantoor is energiezuiniger en biedt plaats aan 243 medewerkers met hart voor natuur en cultureel erfgoed. Bent u benieuwd naar de geschiedenis van het cultureel erfgoed van Natuurmonumenten. Onze erfgoedspecialisten vertellen u meer over de schatten die je in de natuur van Natuurmonumenten tegenkomt. Boerderijen, forten, kastelen en landgoederen. Deze monumenten vertellen ons hoe we vroeger leefden en het land bewerkten. Dit erfgoed inspireert en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Ieder bouwwerk heeft zijn eigen verhaal. En samen houden we bij Natuurmonumenten deze geschiedenis in leven.

Praktische informatie

  • Deze locatie ligt op steenworp afstand van het centraal station in Amersfoort en prima te bereiken met OV en fiets.
  • De lezing van de erfgoedspecialist start om 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid