Webinar bijwonen

Online lezing - De Hollandse Waterlinies: UNESCO Werelderfgoed

Online lezing - De Hollandse Waterlinies: UNESCO Werelderfgoed

Waar

Utrecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 7,50
  • Ledenprijs€ 5,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Online lezing - De Hollandse Waterlinies: UNESCO Werelderfgoed

Vorig jaar is de Nieuwe Hollandse Waterlinie uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam, samen nu de Hollandse Waterlinies. Dit is een enorme prestatie. Maar wat weet jij eigenlijk van dit unieke stukje militaire geschiedenis? Tijdens deze online lezing nemen Kirke Mulders, projectleider communicatie Hollandse Waterlinies en Olga Ekelenkamp, boswachter bij Natuurmonumenten je mee langs de forten in de Linie en de directe (natuurlijke) omgeving. 

De Hollandse Waterlinies vertelt het verhaal van twee belangrijke verdedigingslinies uit de Nederlandse geschiedenis. Ontdek hoe water vroeger als bondgenoot werd gebruikt om een groot deel van Holland te beschermen. Kirke geeft je een kijkje in dit unieke bouwwerk en vertelt ook over de toekomst van dit Werelderfgoed.

Natuurmonumenten beheert een aantal forten in de Linie inclusief de directe omgeving waar unieke biotopen zijn ontstaan. Olga vertelt ons waardoor dat komt en hoe de forten bijdragen aan een verrijking van de biodiversiteit. Je krijgt tips om de natuur rondom de forten nog intenser te beleven tijdens een bezoekje.  

Hoe reserveer je een plekje?
Boek een ticket voor deze interessante online lezing op woensdag 16 maart om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,25 voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden.

Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven e-mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Online bijeenkomst
logo