Ga direct naar inhoud
Routes

Winterwandelingen, mooiste routes met horeca

Lekker een frisse neus halen? En je wandeling combineren met iets drinken of eten? Onze boswachters selecteerden de mooiste winterwandelingen met horeca langs de route.

Woeste Route Salland, Overijssel

Stevige dagwandeling van 16 km over Landgoed De Sprengenberg op de Sallandse Heuvelrug. Met vergezichten over de hei, dichte bossen, akkers en weides. Na afloop kun bij de authentieke Herberg De Pas genieten van puur en eerlijk eten uit de streek.

Bekijk de route

Wandelen in de Oisterwijkse bossen, Noord-Brabant

Fraaie rondwandeling van 9 km langs de vele vennen in Oisterwijk. Elk ven heeft zijn eigen charme, zeker in de winter bij nevel, vorst of sneeuw. Start- en eindpunt is Bezoekerscentrum Oisterwijk met restaurant Groot Speijck voor een drankje of hapje.

Bekijk de wandelroute

Door de ruige Onlanden, vlak bij Groningen

Natuurgebied De Onlanden ligt op een steenworp afstand van de stad. Volg de wandelroute van ongeveer 7 km door dit herboren beekdal met veel watervogels. Daarna kun je bij De Onlanderij aangenaam eten en drinken.

Bekijk de winterwandeling

Boswandeling De Slotplaats, Friesland

Op deze rondwandeling van 6 km door Landgoed De Slotplaats bij Bakkeveen kom je onverwachte dingen tegen, zoals een pingoruïne, oude zuil en een sterrenschans met uitzichtpunt. Na afloop kun je in het sfeervolle restaurant De Slotplaats terecht voor een drankje of lekkernij.

Bekijk de winterwandeling

Wandelroute Lappendeken, Veluwezoom

Wandel over statige beukenlanen en verwonder je over de sporen van de vele wilde zwijnen die hier vooral 's nachts de bodem omwroeten op zoek naar voedsel. Bij de Carolinahoeve kun je onderweg pauzeren voor een drankje of iets te eten.

Bekijk de route (5 km)

Betoverende buitenplaatsen in het Gooi, Noord-Holland

Proef de wintersfeer op de buitenplaatsen in 's-Graveland, met majestueuze bomen in het ochtendlicht, nevel op de velden en landgoedbossen waar paden en waterpartijen doorheen slingeren. Bij restaurant Brambergen op landgoed Boekesteyn kun je heerlijk eten of drinken.

Bekijk de route (17 km)5 km route

Waterloopbos en Wendelbos, Noordoostpolder

Deze route van 8 km loopt door Rijkmonument het Waterloopbos en het rustige, vochtige Wendelbos, met onderweg tal van waterbouwkundige modellen en verrassende kunstwerken, zoals kunstwerk Deltawerk//. Ernaast ligt Paviljoen Het ProefLab// waar je kunt eten of drinken.

Bekijk de route

Boswandeling op de Utrechtse Heuvelrug

De Kaapse Bossen zijn met hun boswallen, beukenlanen, hakhoutbosjes en heuvels ook in de winter een belevenis. Vanaf uitkijktoren De Kaap kun je het winterlandschap van grote hoogte bekijken. Onderweg kun je bij Chalet Helenaheuvel terecht voor eten en drinken met uitzicht op een heideveld.

Bekijk de 5 km routeMeer routes

Winterwandeling Landgoed Hackfort

Gevarieerde wandeling van 5 km door een typisch Achterhoeks landschap. Hier vind je nog akkers met houtwallen, hakhoutbosjes, poelen, oude boerderijen een watermolen en een kasteel. Na de rondwandeling kun je bij de Keuken van Hackfort, de brasserie in het gerestaureerde koetshuis, een drankje of hapje krijgen.

Bekijk de route

Beleef de Sint-Pietersberg, Limburg

Maak een winterse rondwandeling over het plateau van de Sint-Pietersberg en geniet van de uitzichten over de Maasvallei, het Jekerdal en de Oehoe-vallei, het domein van de grootste uil van Europa. Beneden in de ENCI-groeve kun je in het weekend bij bistro Hoffmanni terecht voor eten en drinken.

Bekijk de 5 km routeRoute 10 km