Ga direct naar inhoud
Wandelen

Dauwtrappen op Tiengemeten

  • Honden niet toegestaan

Dauwtrappen op Tiengemeten

Waar

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 15,00
  • Ledenprijs: € 10,50
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 7,50
  • Ledenprijs: € 5,25
Activiteit

Dauwtrappen op Tiengemeten

Speciaal voor natuurliefhebbers die op Hemelvaart vroeg uit de veren willen, organiseren we een unieke belevenis: dauwtrappen op Tiengemeten! In alle vroegte, als de meeste mensen nog slapen vaar jij over naar Tiengemeten. Samen met de gids wandel je over het eiland en zie je hoe langzaam het leven op het eiland zich ontwaakt!

Vroege vogels

Voor deze wandeling moet je vroeg uit de veren. In de ochtend zijn dieren actief die zich overdag terugtrekken. De grootste kans om bijvoorbeeld een bever te spotten is vroeg in de ochtend. Vogels zoals de blauwborst voeren ’s ochtends uitbundig het hoogste lied. Als je geluk hebt zie je de reetjes voor je uit springen. Laat je in deze vroegte betoveren door de imponerende geluiden van de vogels. Door vroeg op pad te gaan, geniet je van de ontwakende natuur. Het zachte ochtendlicht zorgt voor mysterieuze kleuren.

Unieke beleving

Tiengemeten is een echt eiland, middenin het Haringvliet in de Zuidwestelijke delta. Alleen te bereiken per boot. Vaar je over naar Tiengemeten, dan vaar je weg van de comfortabele bewoonde wereld. Doordat deze excursie zó vroeg is, heb je het eiland helemaal voor jezelf. Als de andere bezoekers voet aan wal zetten, heb jij al een unieke beleving erop zitten!

Tips van de boswachter

  •  

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid