Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Jos Berkers

Een kennismaking met Jos Berkers.

Utrecht

Naast lid nu ook actief bij Natuurmonumenten.

Mijn werkzame leven ben ik actief geweest binnen het welzijnswerk, kinderopvang en thuiszorg. De laatste 12 jaar als directeur bestuurder bij Portes in de stad Utrecht.

Sinds 1978 ben ik lid van Natuurmonumenten omdat de natuur mij boeit. Na mijn pensionering in 2013 ontstond er meer tijd voor andere interesses. Ik werd lid Raad van Toezicht bij Vluchtelingenwerk Nederland, leerde bridgen en vooral veel meer tijd om vogels te kijken. Meestal in Nederland in Utrecht en Friesland, maar soms door op reis te gaan. Zo ben ik in 2019 op Antarctica geweest; mijn droomreis als vogelaar.

Ik woon in Utrecht Oost en op de fiets is het Noorderpark en de daarop aansluitende Tienhovense plassen prima bereikbaar. Doel is genieten en vogels spotten zoals de Zwarte Sterns die hier broeden.

Het is me steeds duidelijker geworden dat vogels slechts toekomst hebben als de gehele natuur dat heeft. Voedsel, veiligheid en een passende broedplaats is wat zij nodig hebben en dit staat door tal van redenen onder druk.

De laatste klankbordgroep bijeenkomsten van de LC NM Utrecht hebben me overtuigd dat ik door lid te worden van de ledencommissie een actieve bijdrage kan en wil leveren om de natuurterreinen van NM in de regio Utrecht te verbeteren. Dat is natuurlijk een kwestie van lange adem en dat zal ook tijd kosten; gelukkig heb ik die genoeg.

Jos Berkers