Ga direct naar inhoud

Maak je eigen mini moestuin

Worden het (eetbare) bloemen of toch een krop sla? Zaai het allemaal nu al! Maak een mini moestuin voor binnen in een oude eierdoos.

Maak een mini moestuin

Als het buiten nog een beetje fris is, kun je het beste binnen beginnen met zaaien. Maak een mini moestuin voor binnen van een oude eierdoos. Zo kun je jouw gezaaide plantjes goed in de gaten en hebben ze het niet te koud.

Wat heb je nodig

  • eierdoos van papier;
  • potgrond;
  • zaadjes;
  • water;
  • schaal of dienblad;

Een mini moestuin voor binnen maak je zo

  1. Knip het deksel van de eierdoos los. Je kunt eventueel beide delen van de eierdoos vullen met aarde. De kant met de vakjes waar de eieren in hebben gezeten, is wel het makkelijkst om in te zaaien.
  2. Vul de eierdoos met een laag aarde van ongeveer een centimeter.
  3. Leg in elk vak een zaadje. Schrijf op het vakje welk zaadje het is. Bedek de zaadjes met nog een laag aarde, ongeveer tot de rand van de eierdoos. Zet een schaal of dienblad onder de eierdoos tegen het lekken en geef de zaadjes een scheut water.
  4. Zet de eierdoos op een lichte plek en hou de aarde de komende weken vochtig. Binnen 3 weken zullen de plantjes opkomen.
  5. Zijn de plantjes een paar centimeter groot en ziet het er naar uit dat het niet meer gaat vriezen? Dan mogen ze buiten in de volle grond gezet worden. Dat doe je door de eierdoos los te scheuren of knippen en de plantjes direct met bakje en al in de grond te zetten.

Yes! Je hebt je eigen mini moestuin gemaakt!