Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gezocht: vrijwilligers voor boswachtersspreekuur op Belevenisboerderij Schieveen

22 november 2022 | Natascha Hokke

Op Belevenisboerderij Schieveen is het altijd feest. Iedere zondagmiddag houdt Natuurmonumenten hier boswachtersspreekuur. Kinderen én volwassenen mogen alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen. Wij zoeken vrijwilligers voor het boswachtersspreekuur. Houd je van de natuur, ben jij gastvrij en vind je het leuk om jong en oud te vertellen over het prachtige Rotterdamse platteland en aan de slag te gaan met (leden)werving? Dan zoeken we jou!

Boswachtersspreekuur Belevenisboerderij Schieveen

Ontdek het boerenleven op Belevenisboerderij Schieveen

Belevenisboerderij Schieveen (Oude Bovendijk 220, Rotterdam) is een Rotterdamse schapenboerderij waar kinderen leren hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Je kunt hier lammetjes en geiten aaien, ravotten in Speelnatuur van OERRR of de boerderijdieren voeren.

Belevenisboerderij Schieveen is een samenwerking tussen stadsherder Oosthoek, Natuurmonumenten en Gemeente Rotterdam. Op het Rotterdams platteland werken de boswachters van Natuurmonumenten samen met de boeren om de oer-Hollandse weidevogels zoals de grutto te beschermen.

Benieuwd naar de Belevenisboerderij? Kijk hier voor meer informatie!

Boswachtersspreekuur Belevenisboerderij Schieveen

Verwondering alom!

Wat houdt de functie in?

Je staat als vrijwillige boswachter op de Belevenisboerderij aan een balie met opgezette dieren om Natuurmonumenten te vertegenwoordigen. De dieren roepen natuurlijk als vanzelf verschillende vragen op.

  • Waarom heeft een grutto eigenlijk zo’n lange snavel?
  • Hoeveel tanden heeft een vos?

Je vertelt tijdens het spreekuur ook waarom bescherming van de natuur vlak bij de grote stad zo belangrijk is, en wat de kinderen en hun ouders kunnen doen om de boswachters te helpen.

Draagvlak voor natuur

Ledenwerving is een onderdeel van deze functie. Hoe meer draagvlak Natuurmonumenten namelijk heeft, hoe groter de stem is die zij kan laten horen in de gemeentelijke, provinciale en landelijke politiek om o.a. Polder Schieveen open te houden. Je rouleert in een groep enthousiaste vrijwillige boswachters die in wisselende duo’s op zondagmiddag 2 uur op de Belevenisboerderij staan. Ook kun je gevraagd worden om mee te helpen op grote evenementen, zoals Open Monumentendag.

Julia, vrijwillige boswachter: "De meeste mensen weten eigenlijk al hoe belangrijk het is om natuur te beschermen, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

Belevenisboerderij

In januari / februari zijn er heel veel lammetjes op de boerderij

Werk op een bijzondere plek vlakbij de stad

Als boswachters van Natuurmonumenten willen we graag nóg beter te vinden zijn door bezoekers. Op bijzondere plekken, zoals Belevenisboerderij Schieveen en Buitenplaats De Tempel, staan onze vrijwilligers klaar om tips te geven over de omgeving en mensen kennis te laten maken met het werk van Natuurmonumenten. Want waar kun je bezoekers beter uitnodigen de natuur te steunen en lid te worden dan hier?

Vind jij het leuk om eens kennis te maken en mee te draaien? Neem contact op met boswachter communicatie Natascha Hokke via [email protected].

Voor de vacature kijk je hier >>

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter