Ga direct naar inhoud

Lydia laat na aan de natuur

Al van jongs af aan is Lydia gek op de natuur. Met haar ouders ging ze vaak op vakantie naar de Veluwe waar de liefde voor de natuur haar met de paplepel werd ingegoten. “Dan zei mijn moeder dat we heel stil moesten zijn, dan zouden we misschien een eekhoorn zien. Ik heb toen al geleerd heel goed om me heen te kijken”, vertelt Lydia. Daarom besloot ze een aantal jaar geleden om Natuurmonumenten te laten delen in haar nalatenschap.

Veluwezoom met Lydia

“Het zaadje van de liefde voor de natuur is gezaaid toen ik jong was en is alleen maar gegroeid in de loop der jaren.” Ze gaat dan ook vaak op pad in de natuur en fotografeert alles wat ze ziet. “Ik kan intens genieten van bijzondere bloemen, paddenstoelen of de rijp op de bladeren. De natuur is echt prachtig in ieder seizoen.”

Lydia besloot haar testament op te stellen toen ze een verre reis ging maken. “Vlak daarvoor was  mijn vriend overleden. Dat doet je realiseren dat het leven zo maar over kan zijn. Ik wilde de dingen regelen voor het geval mij iets zou overkomen”. Dat Natuurmonumenten een plekje in haar testament zou krijgen was een logische keuze. “De natuur is echt een groene draad in mijn leven. Dat wil ik graag doorgeven.”

Ook bij leven draagt Lydia haar steentje bij. “Ik vang bijvoorbeeld regenwater op om de planten in huis water te geven. En ik heb geholpen zwerfplastic op te ruimen op het strand en in de grachten van Leiden. Ongelofelijk wat mensen allemaal zomaar achterlaten”. Zo laat ze zien dat je ook in je eentje iets goeds kunt doen voor de wereld om je heen. “De natuur is niet een ding buiten je. De mens is onderdeel van de natuur. Dat besef, dat zouden meer mensen moeten hebben”, vindt ze.

Vragen over nalaten?

Overweegt u Natuurmonumenten op te nemen in uw testament, maar wilt u dit vooraf met ons bespreken? Dat kan! Neem dan contact op met onze Ledenservice, telefoon (033) 479 71 12. Of mail naar [email protected]