Natuurgebied

Dintelse Gorzen

Dintelse Gorzen

Welkom in Dintelse Gorzen

De Dintelse Gorzen is dankzij de mix van zout en zoet water een uniek stuk natuur. Tijdens een wandeling door de ruige vegetatie word je overspoeld door de vele kleuren. Volg de wandelroute door het natuurgebied of ga op excursie met een gids! Trek laarzen of waterdichte (wandel)schoenen aan!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Dintelse Gorzen
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  >
  placeholder

  Unieke natuur door mix van zout en zoet

  De Dintelse Gorzen zijn na de afsluiting van de Philipsdam droog komen te liggen. Eb en vloed verdwenen en in de voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken kwam nieuwe, unieke natuur terug. De bodem in het natuurgebied is afwisselend zoet en zout en dit levert veelzijdige begroeiing op. In de lage slikken vind je nog altijd zoutminnende zeekraal en lamsoor. In de vroegere schorren vind je wilgen, vlier en duinriet. In april levert dit een prachtig kleurenpalet aan natuur op. In juni bloeien duizenden orchideeën. Ideale momenten om te genieten van de natuur in Dintelse Gorzen!

  Krachtpatsers in het natuurgebied

  Niet alleen planten, maar ook vogels voelen zich thuis in de natuur van de Dintelse Gorzen. In het ondiepe water van het natuurgebied zoeken de lepelaar en de spierwitte zilverreiger naar voedsel, terwijl de blauwe kiekendief en de buizerd boven de vlaktes jagen.

  Grote grazers

  Bovendien zorgen grazende Schotse hooglanders ervoor dat het natuurgebied open blijft. Tijdens een wandeling door de natuur kun je deze dieren tegen het lijf lopen. Hoewel het verleidelijk is om de beesten te aaien, mag je niet vergeten dat het wilde beesten in de vrije natuur zijn. Houd dus voor de zekerheid voldoende afstand.

  Wat kun je in natuurgebied Dintelse Gorzen doen?

  Hoe kun je natuurgebied Dintelse Gorzen bereiken?

  Het natuurgebied is het best met de auto te bereiken. Rijd naar de Vlietdijk in Dinteloord. Parkeer aan het einde van de weg.Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Bergen op Zoom de bus naar De Heense Molen. Daarna is het een half uur wandelen naar het natuurgebied. Fietsen vanaf station Bergen op Zoom kost ongeveer een uur.

  Dintelse Gorzen

  Agenda

  Schotse Hooglander in de Dintelse Gorzen
  zo 20 jun
  Op pad met kinderen

  Vaderdag wandeling Dintelse Gorzen 2

  Wandel met papa (of het hele gezin) door de wildernis, ravot in de natuur en ontdek hier van alles! Op deze vaderdag knutsel je ook een mooi cadeau voor papa. Meld je snel aan, want er mogen maximaal acht volwassenen mee.

  Nacht van de vleermuis
  za 21 aug
  Wandelen

  Avondrood en vleermuizen wandeling Dintelse gorzen

  Ga op zoek naar de vleermuis en geniet van de Dintelse Gorzen rond zonsondergang!

  Voorjaarswandeling in de Dintelse Gorzen
  za 28 aug
  Wandelen

  Smakelijke wandeling in de Dintelse Gorzen

  Geniet van een smakelijke wandeling in de Dintelse Gorzen.. Proef en ruik lekkere planten en bloemen!

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Parkeerplaats Vlietdijk

  Toegankelijkheid

  Huisregels

  Praktisch

  Dintelse Gorzen

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo