Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Jagtlust

Jagtlust

Welkom in Jagtlust

Maak een wandeling over de buitenplaats in 's-Graveland, ten westen van Hilversum. Je komt langs het landhuis en de moestuin.

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

Meer over Jagtlust

Over het gebied

placeholder

Wandelen

Volg de korte wandelroute ‘Het rondje van Six’ en je komt langs het landhuis, de ‘twaalf apostelen’, een hunebed, een grot en een ommuurde moestuin. Het landhuis zelf is niet toegankelijk.

Vanaf de Leeuwenlaan is het landhuis met de prachtige theekoepel uit 1824 goed te zien. Ook staat er een historisch speelhuisje voor kinderen. In het vroege voorjaar is het gazon paars van de bloeiende krokussen.

Geschiedenis Jagtlust

In 1660 werd Cornelis Tromp eigenaar van een strook land buiten de ’s-Gravelandse polder, het Trompenveld. Op dit terrein stond een kleine hofstede met huis, genaamd ’Groot Jan’.

In 1861 kwam de buitenplaats in handen van de familie Six, die meer buitenplaatsen bezat. In 1899, onder Willem Six, verbouwden de architecten Schill en Haverkamp het monument tot wat het nu is. Jagtlust is in 2006 door Natuurmonumenten aangekocht.

Herstelplan Buitenplaatsen

Natuurmonumenten wil de oude glorie van ’s-Gravelandse Buitenplaatsen weer terugbrengen, met aandacht voor de unieke cultuurhistorie, de natuur en recreatieve mogelijkheden. Natuurmonumenten voert daarom een ambitieus herstelplan uit. Dat is een omvangrijke klus waar ook uw steun voor nodig is.

Steun het herstelplan

Bezoekersinformatie

Extra informatie

Honden welkom, mits aangelijnd
    Meer informatieGa voor informatie over dit gebied naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek (https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-gooi-en-vechtstreek) in 's-Graveland.

    Direct naar

    logo