Vogelkijkhut Ottershagen

Ottershagen in het Beneden Dinkeldal is een plasdras-gebied en in het voorjaar de kraamkamer van een groot aantal weidevogels. Inmiddels inventariseerden we een spectaculair aantal weidevogels. Deze plek doet vaak niet onder voor bekende weidevogelgebieden in Noord-Holland.

Ottershagen
Vogelkijkhut Ottershagen

Vrijwilligers van Natuurmonumenten plaatsten op de ideale plek een vogelkijkhut aan de Kerspelweg. In 2021 plaatsten we panelen rondom de hut met vogelsoorten die je er aan kunt treffen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Erfgoed Bossem
  • Fam. Rerink, Dorpsstraat 7, 7635 NA Lattrop-Breklenkamp (OV)
  • +31541221392
  • [email protected]
  • Vanaf A1, afslag Oldenzaal-Ootmarsum-Denekamp (32). Verder op de N342/E233 richting Denekamp. Vlak na het bord Denekamp ga je op de rotonde linksaf. Op de volgende rotonde ga je linksaf, Lattrop staat op de ANWB-borden aangegeven. Op de rotonde voor het dorpje Tilligte ga je rechtdoor. Na Tilligte ga je op de rotonde rechtsaf, je volgt deze weg (Frensdorferweg). Op een gegeven moment ga je over een brug en zie je de Cosmos sterrenwacht aan je rechterhand. Vlak daarna ga je nog een brug over en dan neem je het eerste zijweggetje naar links, tussen twee witte blokken door (eigen weg). Erfgoed Bossem is de tweede boerderij aan de linkerkant.

logo