Ga direct naar inhoud

OERRR-vrijwilliger Bergherbos

Ben jij gek op de natuur, houd je ervan om met kinderen bezig te zijn, wil je ze enthousiasmeren over de natuur én wil je ze het echte OERRR-gevoel geven? Dan zijn we op zoek naar jou!

OERRR kinderactiviteit

Tijdens de OERRR-activiteit zorg je voor een bijzondere natuurbeleving zodat de kinderen zich verwonderen en enthousiast worden voor de natuur. Daarnaast geef je educatie over de natuur en alles wat daarin leeft. Je helpt met het begeleiden en voorbereiden van de OERRR-activiteiten. OERRR-activiteiten kunnen onder anderen bestaan uit: Waterdiertjes vangen, knutselactiviteiten, uilenballen pluizen, wild excursies. Ook help je bij (landelijke) evenementen als de Lammetjesdagen, de Boom Ophaal Dag en de Wilde Buiten Dag. Heb jij een aanstekelijk enthousiasme om jouw passie voor de natuur over te brengen op kinderen en wil jij hier regelmatig een deel van jouw vrije tijd aan besteden? 

Wat houdt de functie in?

Als vrijwilliger bij OERRR van Natuurmonumenten, het jeugdprogramma voor kinderen van 0-12 jaar,ben jij natuurlijk niet bang om in de natuur bezig te zijn en je handen uit de mouwen te steken. Je weet wat het OERRR programma inhoudt of bent bereid dit te leren bij onze interne trainingen. Uiteindelijk zul jij je minimaal één OERRR activiteit eigen maken zodat je deze zelf kunt begeleiden. Ook is  het mogelijk om in overleg, in de toekomst zelf een OERRR activiteit te bedenken en organiseren.

Daarnaast heb je natuurlijk affiniteit met het werken met kinderen. Jij kunt je goed verplaatsen in hun belevingswereld en je vindt het leuk om met kinderen te knutselen en ze dingen te leren. Jij bent geduldig en behulpzaam. En loopt het even net wat anders dan gepland, dan ben jij flexibel en kun je goed improviseren.

Onze OERRR activiteiten zijn gericht op schoolgaande kinderen. Daarom vinden deze activiteiten vooral plaats in schoolvakanties en weekenden.  Dit vrijwilligerswerk kost jou ongeveer 4 tot 8 uur per maand, minimaal 6x per jaar.  en wordt in overleg met onze boswachters Communicatie en & Beleven gepland.

Zoals je weet is Natuurmonumenten een organisatie die niet zonder haar leden kan. Je bent ambassadeur voor Natuurmonumenten. Als (vrijwillige) medewerker, en daarmee teamlid van Natuurmonumenten, durf jij aan deelnemers van activiteiten en bezoekers van het natuurgebied de vraag te stellen of zij lid willen worden van Natuurmonumenten. Ook wordt van al onze (vrijwillige) medewerkers verwacht dat zij een recent VOG kunnen voorleggen.

  • Functienaam: vrijwilliger OERRR-activiteiten;
  • Tijdsbesteding: in overleg met een minimum van 4 uur per maand en 6 keer per jaar.
  • Locatie: Bergherbos, Montferland.

Wie zoeken wij?

  • Je bent geduldig, flexibel en vindt het leuk om met kinderen te werken.
  • Je bent enthousiast over de natuur en wilt dit graag overdragen.
  • Je bent gemotiveerd en hebt een collegiale houding.
  • Je hebt een affiniteit met de natuur en staat achter het beleid van natuurmonumenten.
  • Je staat positief tegenover ledenwerving

Wat bieden wij?

Interesse?

Lijkt het je leuk om als OERRR-vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je meer weten? Neem dan contact met vrijwilligerscoördinator Jordi Frowijn; telefoonnummer 06 – 5383 7838 of mail naar: [email protected]

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid