Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Eendenkooi Spang

  Eendenkooi Spang - Texel

  Eendenkooi Spang

  Aan de oostzijde van het Waddeneiland Texel ligt de eendenkooi verscholen in het kooibos. In de eendenkooi Spang kun je zien hoe de kooiker hier vroeger eenden ving. Bezoek ook het kooikerhuisje met mini-expositie over het aloude ambacht.

  Jerome van Abbevé
  Jerome van Abbevé

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Eendenkooi Spang

  Over het gebied

  Over het gebied

  Natuurmonumenten beheert drie eendenkooien op Texel. Eendenkooi Spang, eendenkooi Zuid-Haffel en eendenkooi Westergeest. De laatste twee zijn rustgebied en voor publiek gesloten. In het hoogseizoen krijg je de kans om een bezoek te brengen aan eendenkooi Spang. Loop met de boswachter over kronkelende paadjes en neem een kijkje achter de schermen van de kooi. Ontdek het mysterieuze verhaal van de kooiker en zijn leven in de natuur.

  Wat is een eendenkooi?

  Vaak ligt de eendenkooi verstopt in een bosje ver in het landschap en kun je er niet gemakkelijk komen. De kooi bestaat uit een kooiplas met vangpijpen. In een eendenkooi worden eenden gelokt en gevangen en daar is absolute rust voor nodig. Vroeger ving men er eenden voor consumptie. Wat deed een kooiker en welke gezegden uit het ambacht gebruiken we nog steeds? Bezoek de kooi en kom er achter.

   

  Eendenkooi Spang

  Bezoek de eendenkooi!

  In het hoogseizoen is de eendenkooi van Spang op bepaalde dagen gratis te bezoeken. In het kooikerhuisje krijg je informatie over het oeroude ambacht van de kooiker. Klik hier voor de actuele openingstijden.

  Locatie

  De ingang van het onverharde pad naar de eendenkooi ligt halverwege de weg Dijkmanshuizen aan de oostzijde van Texel. Tijdens open dagen staan er vlaggen van Natuurmonumenten. Aanmelden van te voren is niet nodig, ter plaatse is genoeg ruimte om afstand te houden van andere bezoekers en zullen op aanwijzing van de vrijwillige boswachters (kleine) groepjes worden gemaakt.

  Eendenkooi Spang

  Agenda

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Eendenkooi Spang

  Nieuws

  Direct naar