Ga direct naar inhoud
Nieuws

Schapen in actie voor heide in Cronebos

16 juli 2020

Een kudde van zo'n zestig schapen huist op dit moment in het Cronebos. Door hun buik vol te eten, helpen ze de boswachters om de heide in het gebied te vergroten.

Schaapskudde

Boswachter Diederik Aarendonk is blij met de komst van de wollige medewerkers: "Met een groep vrijwilligers werken we al twee jaar hard om de heide in het Cronebos open te houden. Maar wat extra hulp hierbij is meer dan welkom! De schapen eten gras en vreten de jonge boompjes kaal, waardoor de heide zich verder kan uitbreiden."

Belangrijke verbinding

Het Cronebos dient als een zogenaamde corridor (verbinding) tussen de grote heidegebieden in de omgeving, zoals de Hoorneboeg en Zuiderheide. "Daardoor kunnen soorten die op de heide leven zich beter verplaatsen tussen deze gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de levendbarende hagedis, maar ook vlinders en libellen maken hier dankbaar gebruik van", vertelt Aarendonk.  

De kudde van zo'n zestig schapen is van Floor Landschapsbeheer. Herder Werner begeleidt de kudde met zijn border collies. Aarendonk: "Een prachtig gezicht, dus kom vooral een kijkje nemen!"

Lees meer over het Cronebos