Gezocht: beheervrijwilligers op de forten

Steek jij graag de handen uit de mouwen? Ben jij een echt buitenmens met hart voor cultureel erfgoed? En woon jij in de Vechtplassen? Dan is de functie van beheervrijwilliger op de forten iets voor jou!

Beheerploeg forten

Nieuwe vrijwilligersploeg op de forten

In de beheereenheid Vechtplassen van Natuurmonumenten liggen maar liefst zeven forten, behorend tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Vanaf 1 april start Natuurmonumenten een vrijwilligersploeg, die gaat helpen bij het groenonderhoud op de forten. Deze groep zal niet de eerste beheerploeg op de forten zijn; vorig jaar is ook een zeer enthousiaste groep vrijwilligers op de woensdag van start gegaan. 

Wat ga je doen?

Samen met de andere vrijwilligers draag je bij aan de instandhouding en beleving van onze zeven forten en beide waterlinies. Dat doe je onder ander door te maaien, maaisel van de hellingen te harken, te snoeien en onkruid te verwijderen. Maar je houdt je ook bezig met kleine onderhoudsklusjes als scharnieren smeren, schilderen, hekje maken, etc.

Wie zoeken we?

Natuurmonumenten zoekt mensen die op dinsdag van 10:00 tot 15:00 uur aan de slag willen op één van onze forten. Je kunt met een bosmaaier en/of andere machines omgaan of vindt het leuk om dit te leren. Mocht je niet op de dinsdag beschikbaar zijn, maar wel interesse hebben? We hebben nog een paar plekjes vrij in de ploeg van woensdag.

Wat kun je van Natuurmonumenten verwachten?

Je gaat deel uitmaken van een leuk team (ca. 7-10 personen). Natuurmonumenten zorgt voor geschikte kleding en je kunt jouw reiskosten declareren. Indien nodig verzorgen wij een cursus, waarin je leert om veilig om te gaan met machines en gereedschap. Daarnaast organiseert Natuurmonumenten elk jaar een vrijwilligersuitje. Om de forten van Natuurmonumenten beter te leren kennen, nodigen we je bovendien uit om mee te lopen met één van onze rondleidingen.

Aanmelden

Heb je interesse voor de functie van beheervrijwilliger op de forten? Of heb je nog vragen hierover? Neem contact op met Fokke de Vries, beheerder forten, [email protected] of  (06) 54 29 51 90.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo