Ga direct naar inhoud

Gezocht: beheervrijwilligers op de forten van de Vechtplassen

Steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je lekker fysiek bezig zijn? Ben jij een echt buitenmens met hart voor cultureel erfgoed? En woon jij in of vlakbij het Vechtplassengebied? Dan is de functie van beheervrijwilliger op de forten iets voor jou!

Beheervrijwilligers op Fort bij Abcoude
Nieuwe vrijwilligersploeg op de forten

In de beheereenheid Vechtplassen van Natuurmonumenten liggen maar liefst zeven forten, behorend tot het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Prachtige natuurrijke gebiedjes met een hoge biodiversiteit, waar veel dieren en planten een thuis vinden. Om de forten zo natuurrijk te houden, heeft Natuurmonumenten een speciale vrijwilligersploeg, die het groenonderhoud doet. Je gaat onder meer aan de slag op Fort bij Abcoude, Fort Nieuwersluis en Fort Waver-Amstel.

Wat ga je doen?

Samen met de andere vrijwilligers draag je bij aan de instandhouding en beleving van onze zeven forten en beide waterlinies. Dat doe je onder andere door te maaien, maaisel van de hellingen te harken, te snoeien en onkruid te verwijderen. Maar je houdt je ook bezig met kleine onderhoudsklusjes als scharnieren smeren, schilderen, hekje maken, etc.

Wie zoeken we?

Natuurmonumenten zoekt mensen die op dinsdag of woensdag van 9:00 tot ongeveer 14:00 uur aan de slag willen op één van onze forten. Je bent in staat en houdt ervan om je fysiek in te spannen in de natuur. Je kunt met een bosmaaier en/of andere machines omgaan of vindt het leuk om dit te leren.

Wat kun je van Natuurmonumenten verwachten?

Je gaat deel uitmaken van een leuk team (ca. 7-10 personen). Natuurmonumenten zorgt voor geschikte kleding en je kunt jouw reiskosten declareren. Indien nodig verzorgen wij een cursus, waarin je leert om veilig om te gaan met machines en gereedschap. Daarnaast organiseert Natuurmonumenten elk jaar een vrijwilligersuitje. Om de forten van Natuurmonumenten beter te leren kennen, nodigen we je bovendien uit om mee te lopen met één van onze rondleidingen.

Aanmelden

Heb je interesse voor de functie van beheervrijwilliger op de forten? Of heb je nog vragen hierover? Neem contact op met Rick de Heer, beheerder forten, [email protected] of (06) 57 44 85 67.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid