Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Vogelkijkhut De Putten gaat door!

24 oktober 2018 | Sophie van Amstel

Natuurmonumenten heeft groen licht gekregen voor de bouw van een vogelkijkhut met uitzicht over De Putten bij Camperduin. De gemeente Bergen heeft de vergunning verstrekt. De bouw zal in het najaar van 2019 plaats gaan vinden.

Vogelkijkhut De Putten

In deze hut kunnen vijf tot zes vogelaars tegelijk vogels spotten. Het bouwwerk komt aan de zuidkant langs de rand van de plas te staan, verscholen tussen het riet. Het uitkijkpunt wordt gebouwd van duurzaam, onbehandeld hout. De hut krijgt een schuin met zink bekleed dak. De vorm van het dak lijkt op een vlieger, een ruit. De vogelkijkhut wordt de eerste in het natuurgebied de Harger- en Pettemerpolder. 

Sophie van Amstel
logo