Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Hassinkbos

  Hassinkbos

  Welkom in Hassinkbos

  Het Hassinkbos is een natuurgebied in de buurt van Epse, even buiten Deventer. Wandel door het bos en ontdek uiteenlopende plantensoorten, maar ook de ruïnes van het oude landhuis.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Hassinkbos
 • Over het gebied

  Zangvogels in het bos

  In het Hassinkbos wandel je tussen grote berken en eiken, boomsoorten die kunnen overleven op deze voedselarme zandgrond. Onder de bomen vind je er lelietjes-van-dalen, dalkruid en klein springzaad. Ook is het Hassinkbos een broedplaats voor verschillende zangvogels zoals de vlaamse gaai en grote bonte specht.

  Bonte Specht Natuurmonumenten

  Bos met geschiedenis

  In het Hassinkbos liggen ook de restanten van een voormalig landhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als Duitse commandopost. Aan het einde van de oorlog bombardeerden de Engelsen het landhuis.

  Het Hassinkbos is vrij toegankelijk op wegen en paden. Honden mogen aangelijnd mee. Er zijn geen gemarkeerde routes. Je vind het natuurgebied aan de Hassinklaan ten zuidoosten van het dorpje Epse, dat ten zuidoosten van Deventer ligt.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Huisregels

  Direct naar

  logo