Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Hassinkbos

  verharde paden Hassinkbos

  Welkom in Hassinkbos

  Het Hassinkbos is een natuurgebied in de buurt van Epse, even buiten Deventer. Wandel door het bos en ontdek uiteenlopende plantensoorten, maar ook de ruïnes van het oude landhuis en de voormalige kassen.

  Harm Peter de Vries

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Hassinkbos
  • Nieuws

  Over het gebied

  Zangvogels in het bos

  In het Hassinkbos wandel je tussen grote berken, beuken en eiken. Bijzonder is de oude Sequioa of mammoetboom, Natuurmonumenten plantte er onlangs nog twee jonge Sequioa's bij. Onder de bomen vind je er lelietjes-van-dalen, dalkruid en klein springzaad. Ook is het Hassinkbos een broedplaats voor bijvoorbeeld boomklevers en verschillende zangvogels zoals de gaai en grote bonte specht.

  Bonte Specht Natuurmonumenten

  Bos met geschiedenis

  In het Hassinkbos liggen ook de restanten van een voormalig landhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als Duitse commandopost. Aan het einde van de oorlog bombardeerden de Engelsen het landhuis. De resten van het landhuis liggen iets van het wandelpad af, maar de restanten van de vroegere kassen worden ieder jaar vrij gemaaid en zijn beter zichtbaar.

  Het Hassinkbos is vrij toegankelijk op wegen en paden. Er zijn geen gemarkeerde routes. Je vind het natuurgebied aan de Hassinklaan ten zuidoosten van het dorpje Epse, dat ten zuidoosten van Deventer ligt.

  sequoia Hassinkbos

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Hassinkbos

  Nieuws