Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Hassinkbos

  Hassinkbos

  Welkom in Hassinkbos

  Het Hassinkbos is een natuurgebied in de buurt van Epse, even buiten Deventer. Wandel door het bos en ontdek het uiteenlopende plantensoorten, maar ook de ruïnes van het oude landhuis. Honden mogen aangelijnd mee wandelen.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Hassinkbos
 • Over het gebied

  Zangvogels in het bos

  Het Hassinkbos is een natuurgebied in De Graafschap. Je wandelt tussen grote berken en eiken, die overleven op de voedselarme zandgrond van het bos. Ook vind je er lelietjes-van-dalen, dalkruid en klein springzaad. Bovendien is het Hassinkbos een broedplaats voor verschillende zangvogels zoals de Vlaamse Gaai en grote bonte specht.

  Bonte Specht Natuurmonumenten

   

  Bos met geschiedenis

  In het Hassinkbos zijn ook de restanten van een voormalig landhuis te vinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als Duitse commandopost. Aan het einde van de oorlog bombardeerden de Engelsen het landhuis in het bos.

  Wat kun je doen in het Hassinkbos?

  • Wandel door het bos en ontdek de planten en vogels.
  • Neem de hond aangelijnd mee uit wandelen.
  • Bekijk ook onze wandelroutes in Gelderland.
  • Bezoek VVV Lochem voor meer informatie over de omgeving.

  Hoe is het bos te bereiken?

  Het Hassinkbos ligt aan de Hassinklaan ten zuidoosten van Epse, een dorpje ten zuidoosten van Deventer.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo