Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Hazelbekke

Hazelbekke

Welkom in Hazelbekke

Loop door het landelijke beekdal van Hazelbekke, vlakbij Ootmarsum. Het typisch Twentse beekje dankt zijn naam aan de hazelaars die langs het water staan.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Hazelbekke

Over het gebied

Omstreeks 1960 was Hazelbekke een karakteristiek natuurgebied met graslandjes en akkertjes omzoomd door houtwallen. De das wist zich hier prima te handhaven. Door schaalvergroting veranderde het karakter van het natuurgebied en liep het aantal bijzondere dieren en planten terug.

placeholder

Tegenwoordig krijgt acht hectare grasland weer de vrije ruimte om zich als natuurgebied te ontwikkelen. De oude landbouwgronden zijn weer drassig gemaakt waardoor je bijzondere bloemen zoals de dotterbloem, breedbladige orchis en zeldzame grote keverorchis kan spotten. Regelmatige wandelaars zien bovendien de beek weer meanderen: het water verandert langzaam van plaats door erosie aan de buitenbochten en sedimentatie aan de binnenbochten.

Wat kun je in het natuurgebied doen?

Wandel of fiets door de natuur op de aangewezen paden. Buiten de paden kan het natuurgebied drassig zijn. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Hoe is dit natuurgebied te bereiken?

Het natuurgebied ligt tussen Oostmarsum en Vasse. Stap uit bij bushalte De Roezeberg in Vasse of parkeer op de Vasserweg.

placeholder
placeholder

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Hazelbekke

Nieuws

Direct naar